Borçka’da 9 Yaşındaki Eylül’e Sokak Köpeği Saldırdı

tarafından
266
Borçka’da 9 Yaşındaki Eylül’e Sokak Köpeği Saldırdı
Bu haber 514 kez okundu.

Borçka’da 9 Yaşındaki Eylül Özbaş adlı kız çocuğuna başıboş sokak köpeği saldırdı.

Borçka ilçesine bağlı Merkez Mahallesinde bulunan Mavi Çarşı İş Merkezi bina girişinde meydana gelen yaralanma olayında, annesinde bir süreliğine yanından ayrılan Eylül ara sokakta oynarken başıboş bir köpeğin saldırısına uğradığını öğrendik.

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan anne Filiz Özbaş, “Mavi Çarşı İş Merkezi önünde kızımla otururken kızım oyun oynarken, civarda bulunan başıboş bir köpek tarafından peşine düşerek havlamaya ardından ısırıldığını öğrendik, yere düşen 9 yaşındaki çocuğumun yardımına çevrede bulunan vatandaşlarımızın yardımı sayesinde köpekten kurtarıldığını fakat o esnada çocuğumun ısırıldığını farkeden esnaf 112’yi arayarak ambulans istemişler, ardından ilk müdahalesi için Borçka Devlet Hastanesine götürüldüğünü öğrendim. Kolundan sıyrıklar oluşan Eylül Özbaş, tedavisinin ardından taburcu edildi çok şükür.

Saldırgan köpekler, bir başka ilçeden getirilip sokağa bırakıldığı tahmin ediliyor.

Göz yaşları ile yaşanan olayı anlatan anne Filiz Özbaş, çaresizlik içindeyiz, maddi imkansızlık yüzünden kızıma ilgilenemedim, sokakta oynamasına da engel olmak istemedim diyen anne, hem kızının kuduz olmasından endişeli hem de başı boş köpeklerin sokağa salınmamasını istedi. Maddi sıkıntılar yaşayan anne Özbaş, kendinde yada eşine iş talebinde bulundu.

Yaşadığı korku dolu anlara tanık olan ve köpeğin dişlerinin arasından kolunu kurtaran Ayşegül Özdemir, “sokakta oynarken bir anda yerde yatan bir köpek kıza saldırdı. Köpeklerle boğuşurken bende bir anda kana boyandım kızın kolunu nasıl ağzından çıkarttım bilmiyorum, bende çok korktum çocuğu kurtardığımda korkuyu unuttum, İnsanların yardımıyla kopeği alandan uzaklaştırdık ama ertesi gün yerimizin önüne geldi ve adeta burayı mesken tutuğunu” beyan etti. – Gökhan Özçelik