Borçka’da 5 binada 21 konut tedbir amaçlı boşaltıldı

tarafından
44
Borçka’da 5 binada 21 konut tedbir amaçlı boşaltıldı
Bu haber 85 kez okundu.

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Borçka’da yaşanan sel ve heyelanlar nedeniyle 5 binada 21 konutun tedbir amaçlı boşaltıldığını söyledi.

Ünsal, Borçka’ya gelerek ilçe kaymakamı Hakan Contarlı ve Artvin İl Afet ve Acil Durum Müdürü Kemal Şenlioğlu’ndan bilgi alarak ilgili kurum amirlerinin katılımıyla durum değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Ünsal, il genelinde 06 Şubat tarihinde gece saatlerinden başlayan yoğun yağış nedeniyle Borçka ve Şavşat ilçelerinin olumsuz etkilendiğini söyledi.

Meydana gelen yoğun yağış sonucunda gelen ihbarlar üzerine ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulunun toplandığını ve 7/24 esasına göre çalışmalara devam edildiğini kaydeden Ünsal, “Öncelikle,6 Şubat tarihinde, Şavşat İlçemiz Karaköy mevkiinde yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolu açma çalışması yürüten İl Özel İdaresinde görevli kepçe operatörümüz Gökhan Yılmaz çığ düşmesi sonucu hayatını maalesef kaybetmiştir. Hayatını kaybeden merhum Gökhan Yılmaz kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum.” dedi.

Şavşat ve Borçka ilçelerinde yoğun yağış nedeniyle meydana gelen heyelan ve su baskınları sonucunda etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Ünsal, “Ekiplerimiz tarafından yapılan ilk tespitlere göre, Borçka ilçe merkezinde meydana gelen heyelan ve su baskınları nedeniyle 5 binada 21 konut tedbir amaçlı olarak boşaltılmıştır. Ekiplerimizin ilçe merkezi ve köylerimizdeki tarama çalışmaları devam etmektedir. Çok şükür, Borçka ilçemizde herhangi bir can kaybımız ve yaralımız bulunmamaktadır” ifadelerine yer verdi.

Valilik koordinesinde yürütülen süreçte kaymakamlık, belediye, jandarma, emniyet, AFAD,İl Özel İdaresi, Karayolları, DSİ, Defterdarlık, Sağlık, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne ait toplam 196 araç ve 286 personelin görev aldığını vurgulayan Ünsal şunları söyledi:

“Borçka ilçemizde meydana gelen heyelan ve su baskınları nedeniyle zarar gören işyerleri ,araç ve konutlara yönelik hasar ve zarar tespitlerini yapmak üzere, ilgili kurumlarımızdan teşkil etmiş olduğumuz ekiplerimiz alanda çalışmalarını yürütmektedir. İlimiz genelinde şu an itibariyle yağışlar kesilmiş olup, vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar, ilgili kurumlarımız tarafından değerlendirilerek, gereği yapılmaktadır. İlimizde yoğun yağışın başladığı ilk andan itibaren, valiliğimiz koordinesinde tüm kurumlarımız teyakkuza geçirilerek, çalışmalarını titizlikle yürütmektedirler. Hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecektir. Devletimizin tüm imkanları seferber edilmiştir.”

Ünsal, tüm vatandaşlara geçmiş dileklerini ileterek “Rabbim ülkemizi ve aziz milletimizi her türlü afetlerden muhafaza eylesin” dedi. – Zeynep Küçük