Borçka’da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

tarafından
77
Borçka’da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı
Bu haber 153 kez okundu.

?????????????????????????????????????????????????????????

?????????????????????????????????????????????????????????

?????????????????????????????????????????????????????????

Borçka’da 24 Kasım Öğretmenler günü kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler günü Borçka Belediye Meydanı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunma programı ile başlayarak Atatürk Ortaokulunda devam etti.

Borçka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma programının ardından Atatürk Ortaokulu konferans salonuna kutlama programı gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Öğretmeni Ali Furkan Subaşı’nın konuşması ile devam etti.

Günün anlam ve önemine dair konuşma gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, Milli Mekteplerin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliğinin kabul tarihi olan 24 Kasım gününün 1981 yılından itibaren Öğretmenler günü olarak kutlandığını belirtti.

Öğrencileri bilgi ile donatırken vicdanlı ve ahlaklı olarak yetiştirerek öğrencilere örnek olmaları gerektiğini söyledi. Bayram Bakır konuşmasının devamında “ Vatanımızın kurtarıcısı ve modern eğitim sistemimizin kurucusu Başöğretmen Atatürk’ün manevi huzurunda saygı ile eğiliyor, bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü canı gönülden kutluyorum. Dünyanın güneşe, yağmura nasıl ihtiyacı varsa insanlığın da öğretmene en az o kadar ihtiyacı vardır. Sevginin, fedakarlığın, çilenin, bilginin, geleceğin toplandığı bir kandildir öğretmen. Öğrencisine bir harf öğretmek için çırpınan, çırpındıkça kendisini yıpratan ve “Ömrüm öğrencilerime feda olsun.” diyen vefa abidesidir öğretmen. Haritada bile bulamayacağımız köylerde elinde tebeşiriyle gül bahçesi çizen ve taze yüreklere gül serpen bahçıvandır öğretmen. Kocaman gönlü sevda dolu, umut dolu, samimiyet dolu olan ve öğrencilerinden anne baba şefkatini esirgemeyen duygu işçisidir öğretmen”

“Eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur, diyerek hiçbir öğrencisini birbirinden ayırmayan adaletin sevdalısıdır öğretmen. Nurettin Topçu’nun “Tahammülsüzlüğün ve şikâyetin başladığı yerde öğretmenlik davası biter.” sözünü asla göz ardı etmeyip yüz yılda geçse bir öğrencisine “of” bile demeyen sevgi yumağıdır öğretmen. Tecrübesiyle, bilgisiyle ve çeşitli donanımıyla öğrencisine, topluma, memleketine güven veren sigortadır öğretmen. Çeşitli sıkıntılar yaşayan, ciğeri yanan, dağ başı yalnızlığı yaşayan ve bunu hiçbir şekilde öğrencisine yansıtmayan sabır taşıdır öğretmen”

“Saygıdeğer Meslektaşlarım, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır!” sözü bize ışık tutmaktadır. Mevlana’yı, Yunus Emre’yi, Hacı Bektaş-ı Veli’yi, Ahmet Yesevi’yi, Mimar Sinan’ı yetiştiren öğretmendir, Alpaslan’ı, Fatih’l, Yavuz’u ve Mustafa Kemal’i yetiştiren, Öğretmendir. Öğretmenlik para değil ruh işidir. Öğretmen sadece bir memur değildir, belki genç ruhları kendisine mahsus manada bir örs üstünde döverek işleyen usta bir demircidir. O, ruhumuzdaki kat kat fetihlerin kahramanı ve şerefli sahibi olduğu halde, bu hayatı yaşamayı değil, ona hizmeti tercih etmiş fedakâr varlıktır”

“Öğrencilerimizi bilgiyle donatırken; onları vicdanlı ve ahlaklı olarak da yetiştirmeliyiz. Onlara örnek ve model olmalıyız. Milli ve manevi değerlerimizi; vatan sevgisini, millet sevgisini ve bayrak sevgisini vermeliyiz. Bu duygularla, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi.

Konuşmaların ardından emekli olan Fatma Orhan ve Turgay Özder’e hizmet şeref belgeleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır tarafından taktim edildi.

Kutlama programında müzikli gösteriler, şiirler, koro ve solo gösterileri gerçekleşti. Dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından adaylığı sona eren öğretmenlerin yemin töreni yapıldı.

Kutlama programı öğretmenler ve protokol üyelerinin hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. – Zeynep Küçük