Borçka’da 2. Tiyatro Festivali’nde Söyleşi Düzenlendi

tarafından
97
Borçka’da 2. Tiyatro Festivali’nde Söyleşi Düzenlendi
Bu haber 189 kez okundu.

Borçka’da 2’ncisi düzenlenen Tiyatro Festivali’nde söyleşi düzenlendi.

Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Tiyatro Festivalinde 22 Ekim Pazar günü sabahı gerçekleşen yürüyüşün ardından saat 16.00’da İsmet Acar Turist Aktarma ve Sosyal Tesisleri’nde söyleşi gerçekleşti.

Süreyya Karacabey eşliğinde “Tiyatro Bir İhtiyaç mıdır?” konusunu üzerinden söyleşi gerçekleşti.

Ankara’dan geldiğini söyleyen Süreyya Karacabey, üniversitede tiyatro öğretmeni olduğunu söyleyerek “Burada olan bazı arkadaşlarım gösterilecek tiyatrolardaki oyuncular ve benim öğrencilerim. Çeşitli şehirlerde festivallerde buluşuyoruz. Bugün de Borçka’daki festivaldeyim. Tiyatro bir ihtiyaç mıdır? konusu üzerinden konuşma gerçekleştireceğiz. Bunun bir cevabı yok. Tek bir cevabı olmayan bir sorumuz var oda “Tiyatro bir ihtiyaç mıdır?” sorusu. Bu meseleyi nerden tartıştığımı nerden anlamlandırdığımı size anlatmam gerekiyor. Uzun tarihinde sanatın bugün bizim bildiğimiz anlamda algı yok. Modernleşme ile başlayan bilet satılan seyirci ile buluşmak için başka bir meslek haline geldiği bir sanatın dışında başladı her şey” dedi.

Borçka halkı gerçekleşen “Tiyatro bir ihtiyaç mıdır?” söyleşisine yoğun katılım gösterdi. İzleyiciler arasında Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek’de katıldı. – Fatma Küçük Atasert