Borçka’da 2. Tiyatro Festivali 22-28 Ekim’de Yapılacak

tarafından
145
Borçka’da 2. Tiyatro Festivali 22-28 Ekim’de Yapılacak
Bu haber 284 kez okundu.

 

Borçka Belediyesinin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali 22-28 Ekim’de yapılacak.

Borçka Belediyesi kültürel anlamda etkinliklerine devam ediyor. 2’ncisi düzenlenecek olan Tiyatro Festivalinde perdelerini açarak Borçka halkı ile buluşturacak.

Altyapı ve üstyapı çalışmalarının sonlanması ile vatandaşların kültürel anlamda doyuma ulaşması ve eğlenmeleri için 7 gün sürecek festival düzenleniyor. Tiyatro festivali ile Borçka halkına unutulmaz günler yaşatacak olan Borçka Belediyesi, sahnelenecek olan oyunlar ve söyleşilere katılacak olan isimlerin önümüzdeki süreçte açıklanacağı bildirildi.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan “Perdeler açılıyor, büyülü dünyalar 22-28 Ekim’de Borçka da sahneye taşınıyor” dedi.

Geçtiğimiz yıl 16-22 Mayıs’da Festivalde neler olmuştu

Başkan Ercan Orhan, “Borçka, en iyiyi hak ediyor ve biz, Borçka’yı daha yaşanabilir, daha güzel, daha başarılı bir kent yapmak için buradayız. Çalışmalarımızı durmaksızın artırıp, hizmet etmeye devam edeceğiz. Ancak belirtmeliyim ki; bu çalışmalar, sadece bireysel çabaların sonucu değil, Borçka halkının birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun bir yansımasıdır. Hepimizin elinde, bu toprakları daha güzel, daha yaşanabilir bir yere dönüştürme gücü var. Hep birlikte, Borçka’yı daha parlak bir geleceğe taşıyacağız.

Sosyal ve kültürel çalışmalarımızla Borçka’mızı bir marka haline getirdik. Borçka Uluslararası Gençlik Tiyatro Buluşması’nda 10 farklı ülkeden 60 genç tiyatrocu ile bir hafta boyunca süren ve binlerce insanın ilgi gösterdiği tiyatro oyunlarını gerçekleştirdik. Borçka Uluslararası Gençlik Tiyatro Buluşması’nda, oyunları sokaklara, okullara, köylere taşıdık. Tüm Borçka, adeta bir tiyatro sahnesine dönüştü. Borçka Kitap Günleri’nde sayısız yazarı ağırladık ve binlerce kişinin katılımıyla yüzlerce kitabı halkımızla buluşturduk. Yazarlarla düzenlenen imza günlerinde, okuyucularımız sevdikleri yazarlarla buluşma fırsatı buldular.  – Fatma Küçük Atasert