Borçka ZOB İskenderoğlu, “10 dönüme yakın profesyonel çilek bahçesi kuruldu”

tarafından
63
Borçka ZOB İskenderoğlu, “10 dönüme yakın profesyonel çilek bahçesi kuruldu”
Bu haber 111 kez okundu.

Borçka Ziraat Odası Başkanı Tolga İskenderoğlu, “Borçka’da 10 dönüme yakın profesyonel çilek bahçesi kurulduğunu” söyledi.

Borçka Ziraat Odası Başkanı Tolga İskenderoğlu, çilek üretimi hakkında ilçedeki basın mensuplarına bilgilendirmelerde bulundun.

10 dönüme yakın profesyonel çilek bahçesi kurduklarını belirten Borçka Ziraat Odası Başkanı Tolga İskenderoğlu, “Artvin’in çilek ihtiyacını karşılamak ve çilek üretimi gerçekleştirip komşu ülkelere satabilme hayalini kurduklarını söyledi.

Borçka halkının “bu bölgede çilek olmaz” bilincini kırdıklarını ifade eden İskenderoğlu, ilaç kullanmadan lezzetli çilek ürettiklerini söyledi. Arazilerin boş olması ile çilek üretimine geçtiklerini ifade eden Tolga İskenderoğlu konuşmasının devamında şu sözleri dile getirdi” İlçemiz farklı havzalardan oluşuyor, bir havzaya gidiyorsunuz o havza çay üretimiyle ilgili doğa ve iklim koşullarından kaynaklı o bölgede çay üretiliyor. Başka bir havzaya gidiyorsunuz örneğin Kaynarca, Alaca ve Balcı köylerimizde fındık ve çay üretimimiz yok, araziler boş ve atıl ve biz bu konuda ne yapabiliriz diye ve nasıl bir alternatif oluşturabiliriz, buna baktık bu konuda çalıştık ve üç yıldır sahayı bu anlamda sahayı örgütleyerek ve organize etmeye çalışıyoruz. İyi bir aşama kaydettik, yaklaşık 10 dönüme yakın bir profesyonel çilek bahçesi kurduk ve bu çerçevede de orada çilek üretimi gerçekleştiriyoruz. Bununla hem Artvin’in çilek ihtiyacını ileriki aşamada buradan Karadeniz’e, Rize ve komşu illere veya komşu ülkelere çilek üretip satabilme hayalini kuruyoruz. Bu aşamada da en önemlisi üreticinin aklı gözünde yani üretici gördüğüne inanacak ve tecrübe ettiğine inanarak üretim gerçekleştirecek. Her şeyden önce buradaki “burada çilek olmaz ve biz bu çileği üretsek bile nereye satarız” bilincini kırdık. Buradaki uygulamalarımızla, çileğin çok daha lezzetli ve aynı pazarın istediği ilaç kullanmadan ve pazarın istediği büyüklük ve lezzetle çileği Borçka’da üretebileceğimizi  gösterdik, ilk defa bugüne kadar yapılmayan üretimi gerçekleştirdiklerini” beyan etti. – Tahsin Atasert