Borçka Z.O.B. Muhtarlar İle Toplantı Yaptı

tarafından
32
Borçka Z.O.B. Muhtarlar İle Toplantı Yaptı
Bu haber 55 kez okundu.

 

Borçka Ziraat Odası Başkanlığı, muhtarlar ile buluşarak toplantı gerçekleştirdi.

Borçka Savaş Gedik Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi konferans salonunda muhtarlar ile bir araya gelen Borçka Ziraat Odası Başkanı Tolga İskenderoğlu, çiftçiler ile ilgili üretici bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı eşliğinde gerçekleşen toplantıda Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan ve İlçe Tarım Müdürü Onur Özteke katılım gösterdi.

Ziraat Odası Başkanı Tolga İskenderoğlu, 2015 yılından itibaren yeni yönetim ve ekip olarak çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

İskenderoğlu, Ziraat Odası olarak iki traktör, iki patos makinası, iki ziraat mühendisi, iki operatör ve bir satış ofisi ile üreticilere hizmet verdiklerini kaydetti. Köylerde hizmet üreterek tarıma katkı sunan, çiftçi maliyetini aşağı çekerek sahada çiftçinin yanında çalışan bir ziraat odası olduklarını söyleyen İskenderoğlu “Ziraat Odası olarak 2015 yılından itibaren yeni yönetim ve ekip olarak bir şeyler yapmaya çalıştık. Odanın işleyişindeki çiftçi kayıtlarını da düzelterek ki en büyük problemlerimizden biri buydu. Geldiğimiz noktada biz üye kayıtlarını düzenleme zorundaydık çünkü SGK bizden üye kayıt tarihi ve karar sayı numarasını istiyor. Oda olarak bunu tutmadığımız zaman tarım Bağkurundan kimse emekli olamıyordu. Neredeyse çiftçilerimizin tamamının üye kayıt tarihi ve karar sayı numarası yoktu. Bu çok büyük bir problemdi ama günümüze geldiğimizde Ziraat Odasının bütün işleyişi, işlemleri online sistem üzerinden işlem yapılıyor”

“Dolayısı ile bütün çiftçi bilgilerimizi bu mevcut sistemlerden çekiyoruz. Bu anlamda çiftçi kayıtlarımızda hiçbir problemimiz kalmadı. Eksiklerimiz mutlaka vardır bundan daha iyisi yapılabilir ama elimizden geldiğince var olan imkanlarımız ile bunu sahada, arazide, çiftçide sadece ofiste belge veren değil arazide bizzat bütün köylerde hizmet üreten, tarıma katkı sunan, çiftçi maliyetlerini aşağı çekerek sahada çiftçinin yanında olmaya çalışan bir ziraat odası var” diye konuştu.

Gerçekleşen toplantıda, çiftçi sorunları ve ÇKS kayıtları hakkında bilgiler verilerek, muhtarlar sorun ve taleplerini ziraat odasına iletti. – Fatma Küçük Atasert