Borçka Ş.O.O. Başkanı Kambur, “Son gelen zamlar şoför esnafının belini iyicene büktü”

tarafından
166
Borçka Ş.O.O. Başkanı Kambur, “Son gelen zamlar şoför esnafının belini iyicene büktü”
Bu haber 318 kez okundu.

 

Borçka Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nusret Kambur, “Son gelen zamlar şoför esnafının belini iyicene büktü” şoför esnafının mağdur durumda olduğunu söyledi.

İlçedeki yerel basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Borçka Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nusret Kambur, 16 Temmuz’da gerçekleşen akaryakıt zamlarından dolayı Borçka’da esnaflık yapan taksici ve dolmuşçuların mağduriyet yaşadıklarını aktardı.

Akaryakıt zamlarından dolayı sokağa çıkamaz hale geldiklerini vurgulayan Kambur, yapılan zamlar nedeni ile kooperatiflerin rayiç fiyattan çalışmaya başladıklarını açıkladı.

Kooperatiflerin bir kaçının rayiçlerin resmiyet kazanmasını beklediklerini belirten Kambur, yüzde 40 zam yapılmasını talepte bulunduklarını kaydetti. Kambur, küçük esnafın zorlandığını ve mağduriyet yaşadığını belirterek “Kooperatiflerimiz diyor ki hemen alelacele zam uygulayalım. Bizde Borçka olarak öyle bir yetkimiz yok. Biz burada talepte bulunuyoruz. Vali nezdinde onaylanıyor ondan sonra bize dönüş yapılıyor ancak o şekilde uygulamaya çalışıyoruz. Pazar günü olağanüstü gelişen zamlardan sonra bazı kooperatiflerimiz çalışmaya başladılar yeni raişlerden. Bizim insiyatifimizin dışında gelişen bir olaydı. Hatta benden bir yazı istediler “bizi kurtar başkan” diye. Bun üst mercilerle görüştüm bende öyle bir yetki olamadığından dolayı yazıyı veremedik biz. Güreşen kooperatifi başlamadı raişlerin onaylanmasını bekliyor. Artvin de çalışan 28 Nolu Kooperatifimiz yine başlamadı raişlerin resmiyet kazanmasını bekliyorlar. Ama gerçekten yüzde 40 zam uygulanması için ben talepte bulundum Artvin’e, bu parayı alan esnaf da hayır görmez bu paradan işine yaramıyor çünkü ama bu parayı verecek vatandaşımız da yok. Alan da tatmin olmuyor veren de nasıl vereceğini düşünüyor. Dolmuşlarımız zaten boş gidiyor aldığı paradan da kazanamıyor. 250 TL’ye balata değiştiriyordu vatandaş geçen sordum 750 TL’ye değiştirmiş. Sadece olay mazot da değil ki. Kısıtlamaya biz gittik ama devletimiz gitmedi ki. Hep yük küçük esnafa bindi. Şuan da benim şoför esnafım mağdur durumda her konuda mağdur durumda” diye serzenişlerde bulundu. – Gökhan Özçelik