Borçka Ş.O.O. Başkanı Kambur, “1 Aralık – 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiğinin zorunlu olduğunu” açıkladı

tarafından
78
Borçka Ş.O.O. Başkanı Kambur, “1 Aralık – 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiğinin zorunlu olduğunu” açıkladı
Bu haber 146 kez okundu.

 

Borçka Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nusret Kambur, “1 Aralık – 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiğinin zorunlu olduğunu” açıkladı.

Borçka Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nusret Kambur, zorunlu kış lastiği uygulamasının 1 Aralıkta başlayacağını belirterek araç sahiplerinin kış lastiği kullanımına özen göstermeleri gerektiğin aktardı.

Borçka ilçemizde soğuk kış günlerinin yaklaşması ile araçlara tüm araçlara kış lastiği taktırma zamanı geldi.

Borçka Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nusret Kambur, 1 Aralık 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiğinin zorunlu olarak kullanıldığını aktardı. Ticari araçlar başta olmak üzere vatandaşların can ve mal güvenliği için zorunlu kış lastiği uygulamalarına uymaları gerektiğini söyledi.

Ani kar yağışlarında okul servisçilerinin, taksicilerin ve minibüsçülük yapan şoförlerin zorluk yaşamamaları için kış lastiği takarak kışlık ekipmanları araçlarında taşımaları gerektiğini kaydetti.

Kambur, Artvin yollarının kendine özgü özellikler taşıdığını belirterek “Yollarımız diğer yollar gibi değil. Borçka – Artvin, Borçka – Hopa yollarında kazasız belasız kış geçirmek için vatandaşların verilen kurallara uyması gerekmektedir. Kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık’ta başlıyor bütün şoför arkadaşlarımız bu zorunluluğa uyarak lastiklerini taksınlar. Kış lastiği alırken tarihine de mutlaka bakalım. Bekletilmiş, ömrü dolmuş lastikler özelliğini kaybediyor çünkü. Trafik kazalarında araç kusurlarının yarısından fazlası lastiklerden kaynaklanıyor o neden ile kış lastiklerimizi takarak güzel bir kış geçirelim” diye açıklamalarda bulundu. – Gökhan Özçelik