Borçka Melek Anıtı Açılışı Yapıldı

tarafından
49
Borçka Melek Anıtı Açılışı Yapıldı
Bu haber 84 kez okundu.

Borçka’da merhum Hüseyin Yılmaz Melek adına oğlu Cumhur Melek’in katkıları ile yapılan “Borçka Melek Anıtı” açılışı yapıldı.

Merkez Mahallesinde bulunan Cumhuriyet Meydanında proje kapsamında yapılan “Borçka Melek Anıtı” olarak bölgenin geçim kaynaklarından olan bal, fındık, çay ve tescillenmiş demir elma figürlerini barındıran saat kulesi açılışında Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Siyasi Parti Temsilcileri, STK’lar, Melek ailesi ve çok sayıda halkın katılımıyla açılış gerçekleştirildi.

Borçka Melek Anıtı açılışında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan’ın konuşmasında, “Cumhuriyetin 100. Yılında hem alt yapı hem üst yapının yapılması, meydanında düzenlenmesi ile birlikte bu önemli eserin ortaya çıkması ve üç ana caddenin tam kesiştiği yerde bu eserin konumlandırılması çok önemli. Bu eserin ortaya çıkmasına sebep olan çok kıymetli merhum Hüseyin Yılmaz Melek’in çocukları adına Cumhur Suer Melek ile İstanbul’da bir ön görüşmeden sonra bugünlere kadar geldik. Melek ailesine çok çok teşekkür ediyorum. Eserin en üstünde bölgenin tescilli ve karakteristik ürünleri olan figürler bulunuyor. Bölgemizin geçim kaynaklarından olan çay, bal, fındık ile yerleştirildi. Pirinç lehva üzerine karekod konularak bu ürünler ile ilgili çeşitli bilgilere ulaşmış olacağız. Eserler üç caddenin kesişim noktasına yerleştirildi ve figürler caddeyi ve bölgeyi temsil edecek şekilde oldu” dedi.

Borçka Meydanı’nda konumlanan Melek Anıtını merhum Hüseyin Yılmaz Melek adına yaptıran oğlu Cumhur Suer Melek, “Borçka Melek Anıtı” yapımında emeği geçen kişilere teşekkürlerini iletti.

Cumhur Suer Melek, “Yapılan eserin Borçka’ya, Artvin’e, Türkiye’ye ve Dünya’ya armağan olsun. Bu projede emeği geçen çok insan var, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten her türlü detaylı çalışması ile herkesin emeği çok büyük. Burada yaşamış Hüseyin Yılmaz Melek adına yapılan bu anıt geleceklere taşınsın istiyoruz. Burada büyümüş, okumuş ve ticaret yapmış daha sonra sosyal alanda vakıf ve dernek işleri ile herkesin gönlünü kazanmıştır. Bu anıt herkes için hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Gerçekleşen açılış törende Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı, “Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz” sözü ile başlayarak “Bölgemizin karakteristik özelliğini yansıtan bu değerli eseri Borçka’ya yaptırdıkları için Melek ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Hüseyin Yılmaz Melek amcamızı burada rahmet ile anıyoruz. Bu eserin Borçka meydanında bulunması kıymetli. İlk geldiğim zamana bakıyorum birde şu andaki eser ile güzelleştirilen esere, herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmalarının ardından Melek ailesi “Borçka Melek Anıtı” önünde anı fotoğrafı çektirerek protokolünde katılımı ile kurdele kesimi gerçekleşti. Anıtın üzerinde bulunan örtü kaldırılarak eser Borçka halkı ile buluşturuldu. – Zeynep Küçük