Borçka Kaymakamı Contarlı’dan “Su Şenliği” İstişare Toplantısı

tarafından
612
Borçka Kaymakamı Contarlı’dan “Su Şenliği” İstişare Toplantısı
Bu haber 1.170 kez okundu.

 

Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı, ilçede yapılacak olan su şenliği tanıtımı için basın mensupları ile istişare toplantısı yaptı.

Borçka Kaymakamlığı ve Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği Borçka Karşıköy’de yapılacak olan su şenliğine yelken, kayık ve kano sporcularının katılacağını söyleyen Kaymakam Contarlı, tüm vatandaşları şenliğe davet etti.

Turizm alanlarının genişletilmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Kaymakam Contarlı, “Borçka içerisinde bir turizm planımız var. Gelecek yıla hazırlık, ondan sonraki yıllara hazırlık olarak uğraştığımız, çaba gösterdiğimiz yerler var. Borçka’daki turizmi birkaç yaylasına değil tüm Borçka’ya yaymak, Borçka’nın her yerinin birbirinden güzel olduğunu iddia ediyoruz ve bunun içinde küçük etkinliklerle başlıyoruz. Karşıköyde su şenliği etkinliğimiz var. Yelken, kayık, kano gelecek sporcularımız katılacak. Öncelikle hem yerel gazetecilerimizi hem ilimizde ve ilçemizde bulunan tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz, inşallah güzel bir etkinlik olacak. İlkini yapacağımız su şenliğinin devam etmesine, ilerleyen süreçlerde de gelişerek devam etmesini arzu ediyoruz” dedi.

Baraj göllerinin durgun su kano sporu ile değerlendirileceğine vurgu yapan Contarlı, “Borçka’da yeni bir etkinlik oluşturmak istiyoruz artık ülkemizin her yerinde barajlar oldu ve durgun sular üzerinde yapılabilecek spor aktivitelerinin arttırılması gerektiğinden dolayı da bu yola çıktık. Borçka’mızda 2 barajımız bize katacağı etkileri görmek için böyle bir etkinlik düzenleyeceğiz, herkesi davet ediyoruz” diye konuştu.

Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı istişare toplantısında son olarak,  Karşıköy Köyümüzdeki Muratlı Barajı göletindeki batık camimiz ile alanımız gayet güzel görünen ve albenisi olan bir alan. Bu alanda bir festivalin olması, insanların bir araya gelmesi, sporcuların olması, birlikteliğin ve birlikte hareket etmenin önemi Borçka’daki turizmin bütün köylere, bütün memlekete yaymaya çalışıyoruz bunun için mücadele veriyoruz” diye ifadelerde bulundu.

Borçka Karagöl’ün yatırım programında olduğunu kaydeden Kaymakam Contarlı, “Hali hazırdaki Şavşat Karagöl ve Borçka Karagöl yatırım programına girdi diye biliyorum, onun takipçisi olacağız. Ebetteki Karagöl ve Maçahel bu bölgenin incisi bu konuda bizim bir şüphemiz yok. Hem sağlık açısından yetişen bin bir çeşit bitkisiyle oradaki görüntüsüyle duasıyla çok güzel yerler buralar. Dediğim gibi Borçka’nın incisi Karagöl ve Macahel bölgesi ama biz diğer taraflarında üzerindeki tozu silip parlamasını sağlamak istiyoruz. ‘Borçka bir günde bitmez’ sloganı ile bu yola çıktık altyapısını oluşturmaya çalışıyoruz. Sayın valimizin emekleri büyük çabasıyla oluşturulan ve burada parlayan bir yıldız İbrikli Marina gerçekten çok güzel bir alan oluşturuldu. Kendi misafirlerimizi götürebileceğimiz bir yer oluştu, misafirim geliyor kahvaltıya marinaya götürüyorum oraya gittiğinde hayran kalıyorlar ki gerçekten çok güzel bir alan, biz teşekkürlerimizi arzu ediyoruz. Doğaseverlerimizi öncelikle İbrikli Marina’ya davet ediyoruz. Daha sonrasında Borçka’ya davet ediyoruz. Karşıköy Köyümüzdeki şenliğine de bütün doğaseverlerimizi, bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı daha sonra geçtiğimiz günlerde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler anısına plaketlerini takdim ederek, bu tür etkinliklerin tanıtımları için yerel ve ulusal basından destek taleplerinde bulundu. – Bülent Atasert