Borçka Kaymakamı Contarlı, “Dünya’da Benzeri Görülmemiş Bir Deprem Yaşadık”

tarafından
273
Borçka Kaymakamı Contarlı, “Dünya’da Benzeri Görülmemiş Bir Deprem Yaşadık”
Bu haber 538 kez okundu.

 

Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı, “Kahramanmaraş merkezli olmak üzere, dünyada benzeri görülmemiş bir deprem yaşanıldığını” söyledi.

Kaymakam Contarlı, “Kahramanmaraş merkezli acı bir afet yaşadık. Dünyada benzeri görülmemiş, 10 vilayeti kapsayan, çok geniş bir yüzölçümüne yayılan bir deprem. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Bu zor günleri de yine Türk Milleti olarak omuz omuza hep birlikte atlatacağız. Acılarımız bir ve yaralarımızı da birlikte saracağız. Hiç tereddüt etmeden, depremden etkilenen kardeşlerine yardım etmek için neyi varsa ortaya koyan bu necip milletin mensubu olmaktan bir kere daha gurur duydum.

Görev yapmaktan kıvanç duyduğum çok kıymetli Borçka’lı hemşehrilerime de ayrıca şükranlarımı sunarım” diye ifade etti.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Kobuleti şehrinde 11.02.2023 günü saat:18.33 civarında meydana gelen 4.5(Mw) şiddetindeki deprem ilçemizde de 4-5 sn. süreyle hissedilmiştir. İlk bilgilere göre herhangi bir can kaybı veya yaralanma ihbarı alınmamıştır. Gürcistan vatandaşlarına ve hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Büyüklük: 4.5 (Mw), Yer: Kobuleti, Acara (Gürcistan) – [37.57 km] Borçka (Artvin), Tarih: 2023-02-11, Saat: 18:33:41 TSİ, Enlem: 41.799 N, Boylam: 42.135 E, Derinlik: 4.96 km olarak veri alınmıştır. – Bülent Atasert