Borçka Karagöl’de Yerli ve Yabancı Turist Yoğunluğu

tarafından
59
Borçka Karagöl’de Yerli ve Yabancı Turist Yoğunluğu
Bu haber 106 kez okundu.

Artvin’in Borçka ilçesinde bağlı Karagöl’de bayram ve bayram sonrasında yerli ve yabancı turist yoğunluğu yaşanmaya devam ediyor.

Türkiye’nin “saklı cennetleri” arasında gösterilen Borçka’da bulunan Karagöl Tabiat Parkı bayram tatilinde tahmini 45 bin kişiyi ağırladı.

Borçka Karagöl tabiat parkı ağaçlarla çevrili Karagöl’ü, bozulmamış doğası, ormanları, zengin bitki örtüsü, yürüyüş yolları ve kamp alanlarıyla doğa tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer alan tabiat parkı bayram tatilinde tahmini 45 bin kişi ziyaret oldu.

Kentin en çok turist çeken merkezlerinden olan Borçka Karagöl Tabiat Parkı, bayram tatilinde de doğayla baş başa olmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin ilk tercihleri arasında yer aldı.

Tatilcilerin bazıları günübirlik gezilerle, bazıları da tabiat parkının içindeki Karagöl’ün çevresinde kamp kurarak birkaç günlüğüne, doğanın ve temiz havanın tadını çıkardı.

Borçka ilçe merkezine 27 kilometre uzaklıktaki Borçka Karagöl Tabiat Parkı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ardından eski yoğun günlerine geri döndü.

Toplam 368 hektar alana sahip tabiat parkı, ünlü Karagöl’ü, bozulmamış doğası, yaşlı ormanları, zengin bitki örtüsü, yürüyüş yolları ve kamp alanlarıyla doğa tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Bahar ve yaz aylarında yeşilin, sonbaharda ise sarı, turuncu, kırmızı ve kahverenginin onlarca tonunu sergileyen tabiat parkı, göl çevresindeki ağaçların gölgelerinin suya yansımasıyla ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor.

İl Özel İdaresinin 2022 yılı verilerine göre, yılın 9 ayında yaklaşık 410 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Karagöl’de bu sayının, önümüzdeki günlerde oluşacak sonbahar renklerini görmek için gelecek turistlerle daha da artması bekleniyor.

Borçka’ya yeni ataması yapılan Muhammet Demir adlı vatandaş, Artvin’in doğa harikası bir şehir olduğunu ve ilk defa gördüğü Borçka Karagöl’e hayran kaldığını söyledi.

Bu doğal güzelliğin hiç bozulmamasını dileyen Borçka’lı Nilüfer Atasert Demir ise, “Eşimle Kocaeli Gölcükte oturuyorduk, eşimin tayini memleketim Borçka’ya çıkması nedeniyle iyide oldu. Bayram’da aile büyüklerimiz ve eşimle birlikte uzun yıllar bende gitmemiştim, çok iyi geldi.

Demir, “Yeşilin her tonunu görmenin mümkün olduğunu, hiç görmediğimiz, bilmediğimiz ağaçlar, bitkiler var. Burası cennet, gelinip görülmesi lazım. Karagöl’de harika bir doğayla karşılaştıklarını, yol boyunca harika manzaralar gördüklerini, umarım uzun yıllar bu doğallığını korur. Doğa harikası özel bir yer burası. Dünyada cennet köşeler vardır ya burası öyle bir yer” diye konuştu.

Doğanın insana huzur verdiğini vurgulayan Demir “İnsanlar gelsinler ve bu doğanın sesini burada dinlesin. Geldiğimize fazlasıyla değdi, umarım gelecek yıllarda tekrar geliriz, nasıl olsa memleketimizdeyiz” dedi. – Fatma Küçük Atasert