Borçka Karagöl’de bu yıl 1 milyonun üzerinde ziyaretçi hedefleniyor

tarafından
41
Borçka Karagöl’de bu yıl 1 milyonun üzerinde ziyaretçi hedefleniyor
Bu haber 77 kez okundu.

 

Borçka Karagöl, ilkbaharın bu günlerinde erken gelmesiyle tabiat parkının bazı kısımlarında kıştan kalan kar ile yeşeren doğanın bütünleşmesi sonucu ortaya çıkan yeşil-beyaz görüntü ziyaretçilerine iki mevsimi bir arada yaşatıyor.

Türkiye’nin ilk ve tek biyosfer rezerv alanı olan Camili Havzası güzergahında bulunan ve Türkiye’nin cennet köşelerinden biri olarak gösterilen tabiat parkı, doğanın canlanması, yeşermesi ve havaların ısınmasıyla yeniden ziyaretçileri ağırlamaya başladı.

1800 yıllardan toplam 368 hektar alana sahip tabiat parkı, meşhur Karagölü bozulmamış doğası, yaşlı ormanları, zengin bitki örtüsü, yürüyüş yolları ve kamp alanlarıyla doğa tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Artvin genelinde yerli ve yabancı turistlerin en fazla ilgi gösterdiği turizm merkezleri arasında başı çeken Borçka Karagöl Tabiat Parkı’nda bu yıl 1 milyonun üzerinde ziyaretçi hedefleniyor.

Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı   Borçka Karagöl’ün, UNESCO tarafından Türkiye’nin ilk ve tek biyosfer rezerv alanı olarak ilan edilen Macahel’le birlikte Artvin’in incisi niteliğindeki en önemli turizm merkezi olduğunu söyledi.

Bölgenin zengin bir bitki çeşitliğine sahip olduğuna vurgu yapan Contarlı, “Buraya turisti çeken şey doğa turizmi. Doğanın sonbahar ve ilkbahar başta olmak üzere dört mevsim ayrı güzelliği var. Gelip görünmesi gereken bir coğrafya. Karagöl bakir, güzel bir alan. Yıllık 1 milyona yakın turist alan bir bölge. Karadeniz’e tura çıkan her turistin görmek istediği bir alan” dedi.

Artvin’in gelişime açık bir bölge olduğunu kaydeden Contarlı, “Özellikle Borçka Karagöl çok hızlı gelişen bir. Rize ve Gürcistan arasında turizm ağanın ortasında bir noktadayız. Borçka Karagöl için 1 milyon ziyaretçi bizim için yetersiz, biz bu sayının da üzerine çıkmak işitiyoruz. Akın akın insanlar buraya gelsin istiyoruz” dedi. Zeynep Küçük