Borçka Karagöl Turizm Firma Sahibi Öz, “Günümüz Şartlarına Göre Tur Fiyatlarımız Makul Düzeydedir”

tarafından
64
Borçka Karagöl Turizm Firma Sahibi Öz, “Günümüz Şartlarına Göre Tur Fiyatlarımız Makul Düzeydedir”
Bu haber 118 kez okundu.

 

Borçka Karagöl Turizm Firma sahibi Zeki Öz, Karagöl fiyatlarına tepki gösteren vatandaşlar için ilçedeki basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Borçka Karagöl Turizm firma sahiplerinden Öz, “Artvin’i gezmek için tur programlarına katılan yerli yabancı turistlerin aldıkları tur programlarını ayrıntılı bir şekilde incelemeleri gerektiğini” belirtti.

Öz, “Tur paketlerinde her şey dahil ve ekstraların olduğunu söyleyerek bütçelerine uygun olanı seçmeleri gerektiğini, programın içinde her şey yazar eğer Karagöl’e de ekstra yazıyorsa paket programı yoksa belirli ücreti vermek zorundadır vermeyenler de çıkmıyor veya gelmiyor yani bunu biz belirlemiyoruz. Bunu tur programı çıkarken firma sahipleri üç dört sayfa her bölgeye ait programları var. Hangileri kendi bütçelerine uygunsa o programları almaları gerekiyor. Normal total ücrete vurduğunuz zaman vatandaş haklı ama tur programının içine girdiğiniz zaman her vatandaşın tur programı alırken a’dan z’ye tur programının içinde yazar. Paket veya her şey dahil yarım pansiyon, tam pansiyon gibi ekstra dediğimiz olaylar var. Ekstralar genellikle bizim Borçka Karagöl, Ayder Yaylası, Uzungöl, Batum, Gürcistan, Mençuna Şelalesi gibi bazı yerler ekstra diye belirtilir ve ekstranın ücreti de tur programın içerisinde yazar” dedi.

Karagöl gidiş- geliş fiyatlarının toplam 200 TL olduğunu belirten Zeki Öz, fiyatların totalde 250-300 TL’yi bulduğunu söyleyerek “Bizim resmi rayiç fiyatımız 100 TL odanın belirlediği fiyat yani, 100 TL gidiş 100 TL geliş. Bunun içinde gelen belediyenin belirlediği otobüs ücreti var, park ücreti var, milli parkların belli bir araç giriş ücreti var totale vurduğunuz zaman 250 TL’yi de buluyor 300 TL’yi de buluyor, Bazılarından hiç almayıp öyle de götürdüğümüz oluyor, bazılarını da ekstra gruplara katıp gönderdiklerimiz de oluyor yani totale vurduğunuz zaman resmi oda fiyatımız budur” ifadelerini kullandı.

Öz, ekonomik şartlar ve diğer ekstra giderlerin var olduğunu vurgulayarak vatandaşları memnun etmek için çalıştıklarını aktardı. Vatandaşların ekstralara çıkma mecburiyeti olmadığını belirterek ”Gelen arkadaşlara fiyat yüksek geliyorsa ekstralara çıkma mecburiyetinde değiller ama gelip de serzenişte bulunmaları bizim açımızdan zor bir süreç. Çünkü biz de istiyoruz gelen herkesi çıkarmayı ama bizimde elimizden bir şey gelmiyor. Oda olarak bizimde resmi bir fiyatımız var arkadaşlarımız buradan Konya veya başka illere istinaden hesap yapıyorlar. Mesafe olarak 30 kilometre çok pahalı ama bizim Karadeniz bölgesi olarak ulaşımda zor durumda olduğumuz için yol durumu gidiş gelişe vurduğunuz zaman ne bize ne de mal sahibine hiçbir şey kalmıyor. Vatandaş da haklı ama bir yönü ile bizde haklıyız çünkü yakıtı, arabanın sigortası, kaskosu her şeye vurduğunuz zaman elimizde hiçbir şey kalmıyor. Gelen müşteri memnuniyeti için grup firmalar veya bireysel münferit gruplara yeter ki gelsin, gezsin, görsün ve memnun olsunlar diyerek de indirimde yapılmaktadır ama gerçekten ekonomik şartlar çok zorladığını” beyan etti. – Gökhan Özçelik