Borçka Halkı Kadir Gecesinde İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

tarafından
222
Borçka Halkı Kadir Gecesinde İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi
Bu haber 435 kez okundu.

Borçka Belediyesi ve Bodrum Beton işbirliğinde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya gelindi.

Borçka Belediye Başkanlığı ve Bodrum Beton işbirliğinde İsmet Acar Turizm ve Sosyal Tesislerinde gerçekleşen iftar yemeğine 20 ve 22. Dönem CHP Artvin Eski Milletvekili Metin Arifağaoğlu, İYİ Parti 28. Dönem İyi Parti Artvin Milletvekili adayı Hamza Gezmiş, CHP Borçka İlçe Başkanı Vehbi Yılmaz, İYİ Parti Borçka İlçe Başkanı Recep Çırak ve çok sayıda Borçka halkı katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar yemeği akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı, yemeğin ardından Kadir Gecesi sebebi ile dualar edildi.

İftar yemeğinin bitiminin ardından Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan iftar yemeği nedeniyle yaptığı açıklamada;

“Her Ramazanda olduğu gibi bu Ramazan ayında da Borçkalı komşularımız ile hep beraber iftar açtık, manevi duyguyu birlikte yaşadık. İftar programında organizasyonda emeği geçen katkı sunan Bodrum betona da ayrıca teşekkür ediyorum. Onlar bize katkı sundular ve Borçka Belediyesi ile beraber bir program yapmak istediler. Sizin aracılığınızla ile kendilerine teşekkür ediyorum. Ramazan ayı birlik beraberlik, dayanışma ayıdır. Bu ayda insanlar manevi duygularını en üst düzeyde yaşıyorlar. Biz de bir katkı sunalım beraberliğimizi birliğimizi pekiştirelim istedik. Bugün iyi bir katılım ile de özel bir İftar programı yapmış olduk. Biz her yıl yaklaşık bin kişilik yemek veriyoruz. Çünkü bu alan ancak bu kadar sayıya cevap veriyor.  Bu yıl da bin kişilik olarak organize yaptık boş yer kalmadı. Ayakta kalanlar oldu . Birlik beraberlik adına unutulmaz bir sofrada bin kişi birlikte hem de bir Kadir gecesinde çok güzel bir havada orucumuzu açtık. Bu vesileyle tüm İslam aleminin Kadir gecesini kutluyor , hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Orhan, “ayrıca bayrama birkaç gün kaldı. Şimdiden tüm Müslümanların bayramını tebrik ediyorum. Nice bayram tadında sağlıklı, mutlu bir yaşam diliyorum” dedi. – Fatma Küçük Atasert