Borçka H.E.Y. Müdürü Ejderoğlu, Yurtta Yapılan Etkinlikleri Değerlendirdi

tarafından
530
Borçka H.E.Y. Müdürü Ejderoğlu, Yurtta Yapılan Etkinlikleri Değerlendirdi
Bu haber 1.006 kez okundu.

 

Borçka Hamdi Efendi Yurt Müdürü Metin Ejderoğlu, Yurtta Yapılan Etkinlikleri Değerlendirdi.

Borçka Hamdi Efendi Yurt Müdürü Metin Ejderoğlu, basın mensuplarına yaptığı değerlendirmelerde, “Yurtların artık sadece yeme içme uyuma yeri olmadığını ifade eden Ejderoğlu, sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerin yanında gönül projeleri ile de öğrencilere hayatın her alanına dokunuyor.

Borçka Hamdi Efendi Yurt Müdürü Metin Ejderoğlu yurtta her türlü faaliyetin yapıldığına değinerek, “Yakın zamanda satranç masa tenisi turnuvaları yapıldı. Önce yurtlarımızda yapıyoruz sonra il düzeyinde yapılıyor. Bunun yanında eğitim faaliyetlerimiz devam ediyor. Türkçe, matematik, işaret dili kursu, diksiyon hitabet kursu, güncel hayat, fıkıh konulu kurslarımız var. Manevi danışmanlarımız hem kız hem erkek yurdumuzda öğrencilerimize danışmanlık veriyorlar. Mümkün olduğunca gençlerin sadece okulla değil hayatın her alanı ile irtibat halinde olmaları için eğiitimde, sosyal ve kültürel faaliyetlerde aktiviteler yapıyoruz ve gençler de bunlara katılım sağlıyorlar” dedi.

“Yurtlar sadece okuldan gelince sadece uyunulacak bir alan değil. Bakanlığımız son yıllarda bu imajı yıktı.” diyen Ejderoğlu, “Artık sadece yeme içme beslenme yatma yeri değil yurtlarda her türlü sosyal, kültürel sportif faaliyet etkinlikler eğitimler bunun dışında sosyal ortamlar oluşturuluyor. Sadece eğitim değil gönül projesi dediğimiz yaşlı ziyaretleri engelli ziyaretleri ile hayatın her alanına gençleri dokundurmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yurtlar arası futbol turnuvasına katılan yurt öğrencilerinin diğer öğrenciler ile kaynaşmasına yardımcı olduğunu ifade ederek, “Turnuvamız Salı günü başladı. İlk gün iki maç oynandı Hopa ile Artvin yurdu. Biz Arhavi ile oynadık. Arhavi maçını aldık. Centilmence karşılaşmalar oldu. Gençler hem eğleniyorlar hem performanslarını ortaya koyuyorlar. Sosyal akivite anlamında da yurtlar arasında bir kaynaşma oluyor. Her yıl tekrar ediliyor bu turnuva” şeklinde konuştu. – BÜLENT ATASERT