Borçka Gündoğdu Mahallesi’nde Kütle Hareketi Tehlikesine Karşı Bilimsel Mücadele Başladı

tarafından
62
Borçka Gündoğdu Mahallesi’nde Kütle Hareketi Tehlikesine Karşı Bilimsel Mücadele Başladı
Bu haber 114 kez okundu.

Borçka ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi’nde Kütle Hareketi Tehlikesine Karşı Bilimsel Mücadele Başladı.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan başlatılan proje hakkında bilgi vererek gerekli önlemlerin alınması konusunda yol gösterici olacağını belirterek mahalle sakinlerinin güvenliğinin sağlanacağını vurguladı.  Proje kapsamında ileri teknoloji yöntemler kullanılacağını kaydeden Ercan Orhan “ Bu proje, ülkemizin önde gelen jeoloji uzmanlarından Prof. Dr. Hakan Ersoy öncülüğünde yürütülmektedir dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi ile iş birliği içinde gerçekleştirilen, Gündoğdu Mahallesi’ndeki kütle hareketi riski taşıyan alanları değerlendirmeye yönelik önemli bir proje başlatıldı. Bu proje, ülkemizin önde gelen jeoloji uzmanlarından Prof. Dr. Hakan Ersoy öncülüğünde yürütülmektedir.

Gündoğdu Mahallesi sakinleri, yaşamlarının güvenliği için sürekli endişe içinde oldukları bu riskli alanların değerlendirilmesi için çözüm bekliyorlardı. Şimdi ise, mahalleli ve yetkililer, Prof. Dr. Hakan Ersoy ve ekibinin yaptığı çalışmalar sayesinde, bu önemli konuya dair umutla geleceğe bakıyor.

Proje kapsamında kullanılan ileri teknoloji yöntemler arasında lider veriler, insansız hava aracı ile görüntüleme çalışması, sismik resistivite ve elektrikli resistivite tomografi (ERT) bulunmaktadır. Bu yöntemler sayesinde, bölgenin kapsamlı bir değerlendirmesi yapılarak riskli alanların tespiti ve önlem alınması amaçlanmaktadır.

Bu titiz ve özverili çalışmalar sonucunda hazırlanacak etüt raporu, Gündoğdu Mahallesi’nin kütle hareketi tehlikesiyle ilgili durumunu en gerçekçi şekilde yansıtacak ve gerekli önlemlerin alınması konusunda yol gösterici olacaktır. Böylece, hem Gündoğdu Mahallesi sakinlerinin güvenliği sağlanacak, hem de bu alanlardaki doğal ve kültürel değerler koruma altına alınacaktır.

Gündoğdu Mahallesi’nin geleceği, Prof. Dr. Hakan Ersoy ve ekibinin bilimsel çözümleri sayesinde şimdi çok daha aydınlık ve güvende. Bu örnek proje, ülkemizin diğer bölgelerindeki benzer sorunların çözümü için de ilham kaynağı olacak. – Fatma Küçük Atasert