Borçka Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde yaz spor okulu kayıtları başladı

tarafından
64
Borçka Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde yaz spor okulu kayıtları başladı
Bu haber 108 kez okundu.

Borçka Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Memiş Türk, yaz spor okulu kayıtları hakkında ilçedeki basın mensuplarına konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Müdür Türk, “Çocukların sporu tanıması ve sportif faaliyetleri geliştirmesi, yaz aylarını boş geçirmemesi amacıyla açılan yaz spor okulları kayıtlarının başladığını, ilçemizde 3 Temmuz’da başlayan kayıtlarda karate, judo, futbol, voleybol, kort tenisi, muay thai, güreş ve yüzme branşların bulunduğunu” söyledi.

Borçka Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Memiş Türk, kurs saatlerini talepler doğrultusunda belirleyeceklerini söyleyerek yaş gruplarına göre kursların açılacağını aktardı. Talebin az olduğunu, ilerleyen günlerde yoğunluğun artacağını dile getiren Türk, “Hem kendi bünyemizde hem de halk eğitim bünyesinde yaklaşık 10 branşta kurslarımızı açtık. Talepler doğrultusunda saatleri belirleyeceğiz. Şuanda bu hafta içerisinde talepleri topluyoruz. Branşlarda elemanlarımız mevcut tabi ki yaş gruplarına ayıracağız. Talep az gibi gözüküyor ama ileride artar diye düşünüyoruz. Salonumuz merkeze biraz uzak. Bugün 6 yaşında bir çocuk çarşıdan buraya gelme imkanı hayli zor. Havalar sıcak ve ailelerde imkanlar doğrultusunda getiremiyor diye düşünüyoruz. Tabi çarşıda da antrenman salonumuz var genelde buraya gelemeyenleri oradaki yeri kullanıyorlar” dedi.

Borçka Gençlik ve Spor Merkezinde bulunan yüzme havuzuna talebin çok olduğunu söyleyen Memiş Türk, kadın antrenör ihtiyacı olduğunu belirtti. Türk,gün içerisinde 150 öğrencinin yüzme havuzundan faydalandığını söyleyerek, “yüzme ile ilgili bir bayan hocaya ihtiyacımız mevcut bunu çözmeye çalışıyoruz. Yabancı uyruklu bir bayan hoca bulduk evrakları gönderdik federasyonda eğer evraklarla alakalı sıkıntı çıkmazsa bayan yüzücüyü görevlendireceğiz. Bu şekilde yüzme havuzu daha aktif bir şekilde kullanılacak. Yüzme havuzuna talep oldukça çok fazla. Geçen sene yüzme havuzu biraz geç açıldı ama geç açılmasına rağmen 600 civarında bir öğrenci faydalandı. Bu senede günde 150 civarında öğrenci gelip faydalanıyor. Bu sayının daha da artacağını düşünüyorum. Burada tabi ki saatler belirleyeceğiz yaş gruplarına göre ayarlayacağız”  diye ifadelerde bulundu. – Zeynep Küçük