Borçka – Düzenli Köyü Muhtarı Hasan Aydın’dan açıklama

tarafından
43
Borçka – Düzenli Köyü Muhtarı Hasan Aydın’dan açıklama
Bu haber 76 kez okundu.

Borçka Macahel-Camili bölgesinden Düzenli Köyü Muhtarı Hasan Aydın sosyal medya hesabından Macahel Tüneli ve diğer konularda açıklama yapıldı.

Düzenli Köyü Muhtarı Hasan Aydın yaptığı açıklamada;

“Son günlerde yaşadığımız afetlerden dolayı artık alışılmış hale gelen Macahelin kaçınılmaz sonuçlardan bir tanesini ne yazık ki yine yaşıyoruz. Doğayla bir noktaya kadar mücadele edebiliyoruz, evet çok şükür devletimiz de her türlü imkanı sağlamaya gayret gösteriyor. Fakat netice ortada bu fotoğraf il müdürümüz Nedim bey, müdür yardımcımız İbrahim bey, şefimiz Ezgi Hanim, Tuba hanim ve bir koç arkadaş var tabiki köyden vatandaşlarım.

Konu ise enerji.

Geçtiğimiz cuma günü başlayan aşırı kar yağışı, önce metrelerce kar yolu kapattı sonra elektriklerin kesilmesiyle Macahel bölge olarak tamamen çileye dönüştü. Enerji verilemiyor çünkü ana hattı taşıyan direk devrildi. Direk dikleniyor çünkü yol açılamıyor. Ve en az 20 gün oda sürprizi olur. Bundan dolayı il müdürümüze kadar ekip geçicide olsa nasıl enerji verebiliriz diye 112 acil servise ait kar üstü araçla yerine 5 gün sonra anca ulaşabildik. Yarın inşallah geçicide olsa bir şekilde çözmeye çalışacak. Ancak buranın işi gerçekten çok ama çok sıkıntı. Ne mi olacak eninde sonunda açılacak. Açılana kadar Macahellinin başına neler gelecek onu da zaman gösterecek.

Bölgeye ne lazım?

Artık onu isteye isteye biz zaten yorulduk.

Bu yazıyı okuyanlardan arzumuz bizleri anlamaları her platformda bize destekler vermeli gerekirse paylaşmalar.

Ben tünel istemiyorum

Ben yol istemiyorum.

Ben hatta bir şey istemiyorum.

Ben sadece 15 Ocak için program yapan Sn Valimi, Sn bakanım Faruk Çelik karayolları bölge müdürünü, mümkünse ulaştırma bakanını davet ediyorum.

Ama ısrarla şu iki üç gün içinde.

Ben sırtımla taşımaya razıyım çünkü şuanda yol kapalı ve kısa vadede açılma ihtimalide yok.

Lütfen gelin şimdi konuşalım bizi ne kurtarır. Siz vicdanen karar verin biz verdiğiniz her karara saygı göstereceğiz.

Ama lütfen Köyümün adını sizden rica ediyorum bizleri bu çileden kurtarın” diye sosyal medyadan serzenişlerde bulundu. – Fatma Küçük Atasert