Borçka Belediyesi temizlik çalışmalarını sürdürüyor

tarafından
39
Borçka Belediyesi temizlik çalışmalarını sürdürüyor
Bu haber 74 kez okundu.

Borçka Belediyesi ilçede etkili olan sel ve heyelanların temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Konu ile ilgili Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan yaptığı açıklamada;          “6 Şubat 2024 tarihinde kentimiz etkisi altına alan aşırı yağışlar, bazı mahallelerimizde sel ve heyelan felaketine neden olmuştur. Yaşanan bu afet sonucu birçok ev ve işyeri sular altında kalmış, maddi hasar meydana gelmiştir.

Borçka Belediyesi olarak, ilk andan itibaren tüm imkanlarımızı seferber ederek vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştık. Ekiplerimiz, sular altında kalan bölgelerde tahliye ve kurtarma çalışmaları yürüttü. Zarar gören ev ve işyerlerinde hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Borçka’mızda meydana gelen sel felaketi ve toprak kaymasından sonra ana caddeler yıkanmaya başladı. Kemalpaşa Belediyesi, Hopa Belediyesi, Arhavi Belediyesi, Fındıklı Belediyesi ve Artvin belediyesi bizleri yalnız bırakmadı. Vermiş oldukları destek ve dayanışma dan dolayı kendilerine teşekkür ederim.

Yaşanan bu afetten dolayı büyük üzüntü duyuyoruz. Mağduriyet yaşayan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Zararların en kısa sürede giderilmesi için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir” diye beyan etti. – Zeynep Küçük