Borçka Belediye Başkanı Orhan, “Mazlum Filistin Halkının Yanındayız”

tarafından
101
Borçka Belediye Başkanı Orhan, “Mazlum Filistin Halkının Yanındayız”
Bu haber 199 kez okundu.

 

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, “Mazlum Filistin halkının yanındayız” dedi.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, “Filistin topraklarında yürütülen eylemlerin İsrail tarafından sivil yerleşim bölgelerine yaptığı saldırının bilinçli ve sistemli bir soykırım olduğunu” söyledi.

Filistin’de yaşanan katliamı şiddetle kınadıklarını söyleyen Belediye Başkanı Orhan basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “uluslararası toplumu yaşanan olaylar neticesinde son verilmesi için harekete geçme” çağrısında bulundu.

Mazlum Filistin halkının yanında olduklarını, İsrail devlet terörünün karşısındaki olduklarını vurgulayan Başkan Ercan Orhan “ Gazze’de ve genel olarak Filistin topraklarında yürütülen eylemler, sadece trajik olaylar ya da çatışmalar olarak adlandırılamaz; bu, İsrail tarafından sivil yerleşim bölgelerine yönelik bilinçli ve sistemli bir soykırımdır. Tarihin derinliklerinden gelen mazlumların yanında olan ve zalimlere karşı duruş gösteren bir milletin temsilcisi olarak, Filistin’de yaşanan bu katliamı şiddetle kınıyoruz ve uluslararası toplumu, bu vahşete son verilmesi için harekete geçmeye çağırıyoruz” diye beyan etti.

Başkan Orhan açılmanın devamında; “Bu katliam, uluslararası hukukun ve insani değerlerin açık bir ihlalidir. Gazze’de hastanelerin, okulların ve sivil yaşam alanlarının hedef alındığı, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 3000’den fazla insanın yaşamını yitirdiği bu saldırılar, insanlıkla bağdaşmayan bir soykırımın kanıtlarıdır. İsrail’in bu barbarca saldırıları, dünya kamuoyunda kesin bir şekilde kınanmalı ve gereken cevap verilmelidir. Borçka olarak, her zaman mazlumların yanında olmanın onurunu taşıyoruz. Filistin’de, Gazze’deki kardeşlerimizin direnişini destekliyor, onların yanında olmayı görev biliyoruz. İnsani değerlere sahip çıkan her birey, Filistin halkının yanında olmalıdır. İnsanlık tarihine, vicdanına ve adaletine sahip çıkan her birey, İsrail’in bu vahşetine karşı durmalıdır. Son olarak, Filistin topraklarında yaşanan bu katliama karşı, mazlum Filistin halkının yanındayız. Onların özgür ve bağımsız bir yaşam sürdürme, bağımsız devlet kurma hakkını destekliyor, onların yanında olmaya devam ediyoruz. Mazlumların yanında olmak, zalimlere karşı durmak, bizim tarihimizde, kültürümüzde ve değerlerimizde olan bir duruştur. Bu duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz” diye beyanatta bulundu. – Fatma Küçük Atasert