Borçka Belediye Başkanı Orhan, “Borçka İçin Çalışıyoruz, Çalışmaya da Devam Edeceğiz”

tarafından
512
Borçka Belediye Başkanı Orhan, “Borçka İçin Çalışıyoruz, Çalışmaya da Devam Edeceğiz”
Bu haber 989 kez okundu.

 

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, “Borçka İçin Çalışıyoruz, Çalışmaya da Devam Edeceğiz” dedi.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, sonunda ilçedeki basın mensuplarına 2022 yılı yıl sonu değerlendirmesinde şu bilgilere verdi.

İlçedeki Aydınlar mahallesinde yapımı devam eden su deposu hakkında açıklamalarda bulunan Borçka Belediye Başkanı Orhan, 2 aydır devam eden çalışmaların 10 gün içerisinde tamamlanacağını söyledi.

İlçenin önemli su ihtiyacını karşılayacak olan su deposu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Orhan, “Yaklaşık iki aydır çalışma devam ediyor ve 10 gün içinde bu çalışmamız biter. Bu çalışmamız bittikten sonra bu bölge aynı zamanda koşullar açısından çok zor bir bölge ama biz bu bölgeden çalışmalarımızı yapmaya başladık. Mahalle insanları da büyük bir özveri gösterdiler. döşenen borular test edildikten sonra üstünü betonla kapatıp bu yolu işler hale getireceğiz. Duvar çalışması, yol genişleme çalışmaları olacak” dedi.

İlçenin altyapı çalışmaları hakkında da bilgiler veren Orhan, şantiye alanına dönen ilçe merkezinin güzel bir yer olacağını aktararak, “Alt yapı çalışmaları biten yerlerde özellikle şehir içinde de parke taşı döşeniyor. Şehir içinin büyük kısmı bitmek üzere. Hepimiz sorun yaşıyoruz, nasıl yaşıyoruz? Esnaf sorun yaşıyor, vatandaş sorun yaşıyor ama bizim bir sözümüz var zahmetsiz, rahmet olmaz diye. Umuyorum kısa süre içerisinde hepsinden kurtulacağız. Çok büyük şantiye haline dönen Borçka güzelliğe kavuşmuş olacak. Borçka’da girmediğimiz mahalle, cadde, sokak kalmadı ve birde bunun üst yapısı yapılmasını düşünün, bu zor koşullar içerisinde durmadan çalıştık. kendimize, vatandaşımıza söz verdik ve bunu bitirmek içinde elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Vatandaşların büyük bir heyecanla beklediği doğalgazın 3 yıldan önce gelmesinin mümkün olmadığını da sözlerine ekleyen Orhan, “Vatandaşlarımız soruyor alt yapı çalışmaları yapılırken niye doğalgaz çalışması yapılmıyor diye. Bunu biz yapamıyoruz çünkü bunu ehli insanların yapması gerekiyor. Belediye olarak biz yapamayız ama her türlü çalışmayı gereken yerlere yazımızı yazdık fakat oradan şu anda genişleme alanı içerisinde Borçka’nın olmadığını ifade ettiler. Ama şöyle bir lobi oluşturabilir, bütün siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, muhtarlarımız kim varsa herkes katkı sunalım gerekirse Ankara’ya beraber gidelim ve gerekli yerlerle iletişime geçelim Borçka’ya doğalgaz sağlayalım. Sadece belediyenin yapabileceği bir iş değil. Biz Borçka’daki işlerle ilgileniyoruz. Doğalgaz getirilmesi BOTAŞ’ın sorumluluğunda. Hopa ve Arhavi kapsama alanına alındı ama en az 3 yıl içerisinde bitmesi söz konusu değil. Ordan bize gelecek. Bugün baktığımız zaman 3 yıl 5 yıl gözüküyor Borçka’ya gelmesi konusunda” ifadelerini kullandı. – Gökhan Özçelik