Borçka Belediye Başkanı Orhan, “5 Haziran Dünya Çevre Günümüz kutlu olsun”

tarafından
68
Borçka Belediye Başkanı Orhan, “5 Haziran Dünya Çevre Günümüz kutlu olsun”
Bu haber 130 kez okundu.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeni ile açıklama yayınlayarak “Gelecek nesillere, yaşanabilir bir dünya bırakmanın gururunu ve mutluluğunu birlikte yaşayalım” çağrısı yaptı

İsveç’in Stockholm kentinde 1972 yılında düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansından 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi ve 1994 yılından bu yana her yıl 5 Haziran’da tüm dünyada çevrenin korunmasına yönelik farkındalık yaratılması ve eylemlerde bulunulması için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

İlk kez 1974 yılında “Yalnızca Bir Dünya” teması çerçevesinde etkinliklerin düzenlendiği 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, 2023 yılı 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün teması, son yıllarda giderek miktarı artan plastik atıkların yol açtığı çevre sorunlara dikkat çekmek üzere “Plastik Kirliliğini Yenmek” olarak belirlendi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yazılı açıklama yayınlayan Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, “Bugün, yeryüzünün dikkat çeken, ona değer veren ve onu korumaya çalışan herkesin, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyoruz. Bu özel gün, tabiatın bize sunduğu muhteşem zenginlikleri takdir etmek, ona olan minnettarlığımızı göstermek ve onun sürdürülebilirliği için neler yapabileceğimizi düşünmek için önemli bir fırsat” ifadelerini kullandı.

Doğanın cömertliğinin ve güzelliğinin tam ortasında yaşayan Borçka halkı olarak, her birinin çevreyi koruma ve onunla uyumlu bir şekilde yaşama sorumluluğunu derinden hissettiklerini vurgulayan Başkan Orhan, “Ancak unutmayalım ki bu, sadece bizim değil, tüm dünyanın sorumluluğudur.

Elinizdeki bir çöpü doğru yerlere atmak, kullanmadığınız bir ışığı kapatmak, suyu gereksiz yere kullanmamak… Bunlar küçük gibi görünen, ancak büyük bir fark yaratabilecek davranışlardır. Çünkü dünya bizim ortak evimiz ve her birimizin, bu evi gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir şekilde bırakmak gibi bir borcu var.

Doğayla uyumlu yaşamayı seçtiğimiz, çevreyi korumayı öncelik haline getirdiğimiz bir dünya hayal ediyoruz. Doğa bize hayat veriyor; biz de ona saygı ve sevgiyle karşılık vermek zorundayız.

Gelin, hep birlikte bu hayali gerçekleştirelim. Gelecek nesillere, yaşanabilir bir dünya bırakmanın gururunu ve mutluluğunu birlikte yaşayalım.

5 Haziran Dünya Çevre Günümüz kutlu olsun” dedi. – Zeynep Küçük