Borçka Acarlar MYO Öğrencileri, “Filistin Yararına Kermes” düzenledi

tarafından
76
Borçka Acarlar MYO Öğrencileri, “Filistin Yararına Kermes” düzenledi
Bu haber 149 kez okundu.

Artivn Çoruh Üniversitesi Borçka Acarlar Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri ve Sosyal Hizmet Etkileşim topluluğunun düzenlediği “Filistin Yararına Kermes” düzenlediler.

Borçka ilçesi Merkez Mahallesine bağlı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı tarihi köprü mevkiinde “Filistin Yararına Kermes”te Borçka Acarlar Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Hizmet Etkileşim topluluğu öncülüğünde kurulan kermese Borçka halkı ilgi gösterdi.

Gelirin Filistin halkına gönderileceği kermeste, öğrenciler ve gönüllü vatandaşların hazırladığı yemek ve tatlı ürünler satışa sunuldu. Gün boyu açık olan yardım kampanyasında toplanan gelir Filistin’e ulaştırılacak.

Düzenlenen kermeste basın açıklamasını okuyan Sosyal Hizmet Etkileşim topluluğu öğrencileri, İsrail’in Filistin halkına yönelik uyguladığı saldırıları Türkiye halkı olarak lanetlediklerini söyledi. Filistin halkının yanında olduklarını dile getiren öğrenciler,16 bini aşkın Müslümanın katledildiğini söyledi.

İsrail’in yaşlı, genç ve çocuklara karşı uyguladığı saldırılara batı dünyasının sesiz kaldıklarını dile getiren öğrenciler “Tüm dünyanın gözü önünde İsrail’in Filistin halkına yönelik uygulamış olduğu soykırımı Türkiye halkı olarak lanetliyoruz. Bizler, Müslüman kardeşlerimize karşı devam eden bu katliamın durdurulması adına Boykotun da oluşturduğu yankıyı hatırlatarak istikrarlı bir şekilde buna devam etmemiz gerektiğini dualarımızla, maddi ve manevi her yönden yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz”

“Batı dünyası insan hak ve hürriyetlerinin beşiği olduğu izlenimini verirken İsrail’in çocuk, yaşlı, kadın, genç demeden uyguladığı bu katliama sessiz kalmaları kabul edilemez. Diğer taraftan NATO, Birleşmiş Milletler, UNICEF ve dünyadaki diğer uluslararası teşkilatlarında hiçbir şey yokmuş gibi hareket etmeleri adeta seyirci kalmaları kabul edilmemelidir. Hastane, Okul, İbadethane ve sivil halkı bombalayıp savaş suçu işleyen İsrail 16 bini aşkın Müslüman kardeşimizi katletti ve daha nicesinin naaşı sebep oldukları yıkımlar altında. Sivillerin kendi imkanlarıyla yıkımların altında kalan cesetleri çıkarmaya çalışması, paramparça bedenler, haykırışlar, dehşet verici tablolar ve dahası. 75 yıldır göz görmeye, kulak duymaya doydu. Bizler biliyoruz ki bunlar batının tarihine kara bir leke olarak eklenecek. Buradan kardeşlerimize sesleniyoruz”

“Değerli Filistinli halkı, bizler dünyanın neresinde olursak olalım sizlerin yalnız olmadığını, direnişinizi ve sabrınızı her yerde ve herkese haykırmaya söz veriyoruz. Sizlerin sergilemiş olduğu tutum ve dirayete gıpta ediyor, gurur duyuyoruz. Cesaretiniz ve imanınızla tüm dünyaya kim olduğunuzu bir kez daha hatırlattınız. Ey Filistin, Sen olup da sesleniyorum dünyaya. Ben Filistin’im. İslam alemi sağır ve dilsiz olmuş. Ben Filistin’im sessizliğim ses olmuş. Selam olsun sessizliğime ses olanlara” diyerek açıklamayı sonlandırdılar. – Zeynep Küçük