Binlerce turistin giriş çıkış yaptığı Sarp’ta dağdan düşen kayalar tehlike oluşturuyor

tarafından
56
Binlerce turistin giriş çıkış yaptığı Sarp’ta dağdan düşen kayalar tehlike oluşturuyor
Bu haber 86 kez okundu.

 

Artvin’in Kemalpaşa ilçesine bağlı binlerce turistin giriş çıkış yaptığı Sarp Sınır Kapısı çevresinde bulunan dağdan düşen kayalar tehlike oluşturuyor.

Sarp Sınır Kapısı dolmuş durağı karşısındaki dağdan düşen kayalar için şoförler endişeli

Türkiye’nin Kafkaslar ve Orta Asya’ya açılan en önemli kara hudut kapılarından olan Gürcistan sınırındaki Sarp Sınır Kapısından 2023 yılında 6.261.289 yolcu geçiş yaptı.

Sarp Sınır Kapısı, vizesiz ve kimlikle geçişlerin yapılabilmesi nedeniyle vatandaşların yurt dışı gezileri için en çok tercih ettiği kapılar arasında yer alıyor.

Binlerce turistin giriş çıkış yaptığı bölgede bulunan dolmuş durağı karşısındaki dağdan düşen kayalar tehlike oluşturuyor.

Sarp Sınır kapısında çalışan dolmuş şoförleri bölgede düşen kaya parçaları için etrafının tellerle çevrildiğini fakat önlemin yetersiz olduğunu söylediler. Dolmuş şoförleri, turist ve yerli halkın yoğunluk gösterdiği bölgede oluşabilecek heyelanda güvencelerinin olmadığını aktardılar.

Sarp Sınır Kapısındaki dolmuş durağında çalışan Engin Akkaya, “Taşlar dökülüyor şuan da önlem aldılar ama yeterli değil. Yaklaşık üç aydır bu şekilde” dedi.

Bölgede çalışan bir diğer şoför Candemir Kibar ise şu sözleri dile getirdi “Üstten her gün heyelan akıyor, 2-3 minibüse değdi yukardan hala akıyor, güvencemiz yok” diye serzenişlerde bulundular.  – Tahsin Atasert