Belediye Başkanı Orhan, “Sokak hayvanları sadece Borçka’nın değil bütün Türkiye’deki belediyelerin sorunu”

tarafından
147
Belediye Başkanı Orhan, “Sokak hayvanları sadece Borçka’nın değil bütün Türkiye’deki belediyelerin sorunu”
Bu haber 288 kez okundu.

 

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, “Sokak hayvanları sadece Borçka’nın değil bütün Türkiye’deki belediyelerin sorunu” olduğunu söyledi.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, sokak hayvanları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Borçka’da çoğu zaman gündemde olan sokak hayvanları için çalışmalar yaptığını dile getiren Orhan, gönüllüler ile buluşup toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Belediye olarak mama desteği vereceklerini, bakımevinin Muratlı yolu üzerinde olacağını ifade eden Başkan Ercan Orhan, “Sokak hayvanları sadece Borçka’nın değil bütün Türkiye’deki belediyelerin sorunu aslında. Köklü bir çözüm üretilemedi, aslında milli parklar bu konuda desteklerde veriyor. Sadece belediyelerin marifeti ile değil milli parkların ve ilgili kurumların katkıları ile ortaklaşa bir çalışma yapılabilir. Biz geçen gün yaklaşık 35-40 kişilik bir çalıştay tarzında toplantı yaptık gönüllülerden oluşmuş. Bunlarla beraber ne yapabilirizi konuştuk ve belediye olarak mama desteğinde bulunacağız ve onların kısırlaştırma döneminden sonra yaklaşık bir hafta orada bakabilecek bir yer yapıyoruz Muratlı yolu üzerinde. Orayı da bitirip gönüllü vatandaşlarımız ile birlikte sokak hayvanlarını hem biraz şehrin içinden dışarıya çekeceğiz hem de onların bakımını üstelenmiş durumdayız” diye ifadelerde bulundu. – Fatma Küçük Atasert