Belediye Başkanı Orhan, “Borçka’yı tam yaşanılabilir bir kent haline dönüştürmek için sanata ve kültüre de ihtiyaç vardır”

tarafından
167
Belediye Başkanı Orhan, “Borçka’yı tam yaşanılabilir bir kent haline dönüştürmek için sanata ve kültüre de ihtiyaç vardır”
Bu haber 329 kez okundu.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, “Borçka’yı tam yaşanılabilir bir kent haline dönüştürmek için sanata ve kültüre de ihtiyaç vardır” dedi.

Belediye Başkanı Ercan Orhan, Borçka’da fiziksel değişiklikler dışında sosyal ve kültürel anlamda da çalışmalar yaptıklarını aktardı.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, altyapı çalışmalarının bittiği yerlerde üstyapı çalışmalarını gerçekleştirdiklerini söyledi. Orhan, yol genişletmeleri ve duvar çalışmaları yaparak Borçka’nın konforlu bir hale geldiğini basın mensuplarına bilgi aktardı.

Hastane yolu, Yeniyol Mahallesi, Aydınlar Mahallesi, şehir merkezi, bisiklet yollarında genişletmeler yaptığını dile getiren Orhan, Aksu Mahallesinde coğrafi koşulların ağır olmasından kaynaklı çalışmaların bitmediğini dile getirerek “Aksu Mahallesinde ufak tefek sorunlarımız var. Biliyorum orada biraz ihmal ettiğimizi düşünüyorlar belki asla öyle ihmal söz konusu değil. Oradaki coğrafi koşulların çok ağır olmasından kaynaklı orada bir derin kazı meselemiz var bunu henüz bitiremedik. Kısa sürede inşallah onu da yaparız ve Aksu Mahallesini rahatlatmış oluruz. Yıllardır yapılamayan, yıllardır girilemeyen yerlere girdik oraların parke taşını, betonunu yaptık ve daha konforlu, çamursuz ve tozsuz bir ortam sağlamak için elimizden gelen çabayı sarf ettik. Yolları genişlettik ve gerçekten Borçka bir değişimin, dönüşümün kenti oldu” dedi.

Borçka’da gerçekleşen altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel çalışmalara da ağırlık veren Borçka Belediyesi, talepler doğrultusunda çalışmalara devam edeceklerini aktardı. Borçka’yı yaşanabilir kent haline getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Orhan “Sadece fiziksel değişiklikler yapmadık bunun yanında vatandaşımızın sosyal ve kültürel yapısı ile ilgili ya da talepleri ile ilgili birçok çalışma yaptık. Borçka Kültür Sanat merkezi haline dönüştü. İnsanların temizliğe, havaya olduğu gibi ihtiyacı var ama sanata ve kültüre de ihtiyacı var. Zaman zaman öğrencilerden hep şunu duyardık “Borçka da sinema yok, tiyatro yok” diyerek mahrum kaldıklarını ifade ediyorlardı. Bizde zaman zaman bu etkinlikleri artık yaptık. Borçka da eskiden iki tane sinema salonu vardı şuanda hiç yok. Bunun için de bazı girişimler var bir kütüphane bir kültür merkezi çalışması var sayın kaymakamımızın inşallah onu da başarırlar bizde elimizden geldiğince destek olmaya çalışırız. Borçka’yı tam yaşanılabilir bir kent haline dönüştürürüz” ifadelerini kullandı. – Zeynep Küçük