Belediye Başkanı Orhan, basın emekçileri ile bir araya geldi

tarafından
616
Belediye Başkanı Orhan, basın emekçileri ile bir araya geldi
Bu haber 1.191 kez okundu.

 

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle il ve ilçelerde faaliyet gösteren gazetecilerle kahvaltı programında bir araya geldi.

Borçka Belediyesi İsmet Acar Turizm ve Sosyal Tesislerinde düzenlenen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kahvaltı programına Artvin Faal Gazeteciler Derneği Başkanı Yaşar Kars, Artvin Gazeteciler Cemiyeti Temsilcisi Sevgi Erer Boydağ, Borçka ilçesinde bulunan duayen gazeteci 7 Mart Gazetesi İmtiyaz Sahibi Tahsin Atasert, il ve ilçelerde faaliyet gösteren gazeteciler katıldı.

Kahvaltı programının ardından konuşma yapan Başkan Orhan, öncelikle katılan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayarak “Sizler aslında demokrasinin olmazsa olmazları ve demokrasinin en iyi işleyebilmesi için ve haber alma kaynağı temeli sizlersiniz” dedi.

2019 yılından itibaren ilçede yapılan çalışmaları açıklayarak “Biz Borçka’yı kültürün, sanatın şehri yapmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalardan en önemlisi mayıs ayında yapmış olduğumuz Gençlik Tiyatro Buluşması’ydı. Uluslararası olan bu festivalde sanatçının ve sanatın en üst düzeyde olduğu alandı. 1 hafta süren etkinlikte Borçka’dan ve diğer illerden yoğun katılım oldu. Demek ki vatandaşımızın buna ihtiyacı vardı” dedi.

Karçal Dergisi’nin 3’üncü sayısının 10 gün içinde okur severlerle buluşacağını açıklayan Orhan, “Kendi bölgemizin önemli şairi, yazarı Hasan Çelebi’nin Cin Aynası Kitabını telif hakkını aldık ve belediyeye kazandırdık. Ruhan Odabaş’ın Ben Artvin’im ve Kevser Ruhi’in Saçları Deli Çoruh’un kitaplarını telif haklarını aldık ve Borçka Belediyesi’ne kazandırdık. Bu çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İlçede yapılan coğrafi işaretleme çalışmaları hakkında da bilgilendirmede bulunan Başkan Orhan, “Son zamanların en önemli haberlerini almış olduğumuz Coğrafi İşaret Tescil Belgesi, artık Borçka denince demir elma, demir elma denince Borçka akla gelecek. İlerde çok detaylı bir tanıtım çalışması yapacağız ama buradan sizler aracılığıyla tanıtmak istiyorum. Demir elması ile ilgili yıllardır Borçka’ya iz bırakmak gerekiyordu. Artvin’in birçok ilçesinin kendine has ürünleri var ama bunları bir türlü gün yüzüne çıkaramamıştık. Biz de bununla ilgili bir çalışma başlattık. Bu elmayla ilgili şeker hastalarına iyi geldiği ve yine gribal hastalıklarda pişirilerek yendiği, tatlısının yapıldığını ve demir elmasının sirkesinin ne kadar meşhur olduğu anlatılır” diyerek Demir Elma’nın National Geographic’de yayınlanmasını sağladıklarını söyledi.

Başkan Orhan açıklamalarını “Yaptığımız kültürel ve sanatsal çalışmaların dışında birçok çalışma yapıyoruz Borçka’da. Borçka halkı ‘Borçka’yı şantiyeye çevirdiniz’ diye söyleniyor. 40 yıllık bir altyapı sorununu Borçka gündeminden çıkarıyoruz. Altyapı çalışmalarında artık sona yaklaştık ve üstyapı çalışmasının da yüzde 80’ini bitirdik. Yine peyzaj çalışmaları yapılmakta, mahallerde devam ediyor. Yaklaşık 30-35 bin metrekare parke taşı döşedik ve Borçka Meydanı özel olan yürüyüş yolu ve bisiklet yolu çalışmamız ile daha da güzelleşecek.

Çoruh Nehri’nde yaklaşık 95 metre boyutunda bir asma köprü projemiz var. İhalesi ve çalışmaları başladı. Önümüzdeki hafta temel atma programı yapacağız. Çok güzel bir asma köprü kazandıracağız Borçka’mıza. Ayrıca Borçka Kaymakamı Sayın Hakan Contarlı, Borçka’daki iş insanları ve STK’ların katkısıyla bir kütüphane ve kültür merkezi çalışması yapılıyor. Ne kadar çok bina yaparsanız yapın insanları kültürel ve sanat açısından geliştiremiyorsanız çok anlamda gelişmiş sayılmazsınız. En azından ben öyle görüyorum. Bugünden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diyerek sunumunu sonlandırdı. – Bülent Atasert