Belediye Başkan Adayı Kocatepe, yeni dönemde neler yapacağı konusunu anlattı

tarafından
48
Belediye Başkan Adayı Kocatepe, yeni dönemde neler yapacağı konusunu anlattı
Bu haber 89 kez okundu.

AK Parti Artvin Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocatepe, yeni dönemde neler yapacağı konusunu ikiye ayırdı.

Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocatepe, “Bir geçmişte yarım kalan, ihmal edilen halkın istediği çalışmaları başlatacağız. Bir de halkımıza sorduğumuz birtakım çalışmalar var onları yapacağız.” dedi.

“Belediyecilikte ‘yönetişim’ dönemini başlatıyoruz”

“Yeni bir anlayış, yeni bir konsept diyoruz.” diyen Kocatepe, parti teşkilatları ile birlikte alanda yaptıkları çalışmalar sonucunda vatandaşlardan 114 adet talep aldıklarını aktardı.

Kocatepe, talepler içerisindeki önemli konuları dile getirerek “Bu şehirde kime sorarsak otopark sorununu ve ulaşım sorununu duyuyoruz. Daha sonra çevre temizliği, atık su arıtma, gençlere yönelik sosyal projeler şeklinde diğer sorunlar dile getiriliyor.” ifadelerini kullandı.

“Üniversite kenti olacak”

Birkaç gündür üniversite öğrencileriyle konuştuğunu ifade eden Kocatepe, “Yeni dönemde bu şehir madem üniversite kenti olacak onlara yönelik de özel çalışmalar içerisinde olacağımızı bugünden bildirmek isteriz. Gençleri biraz daha öne çıkarmak gerekiyor. Gençlerin isteklerinden bir tanesi de istihdam. Bu dönem gençlerimizin biraz daha önünün açıldığı bir dönem olacak.” şeklinde konuştu.

“Kent Parkı geri istiyoruz”

Kent Park konusuna değinen Kocatepe, “Kimle konuşsak ‘Kent Parkı geri istiyoruz’ diyor. Özellikle gençler. ‘Eski, müzikle suyun ahenkle dans ettiği, ışıl ışıl Kent Parkı geri istiyoruz’ diyorlar. Göreceksiniz, en kısa sürede o Kent Park’ın capcanlı özelliği yeniden bu Artvin’in, özellikle de gençlerin, ailelerin ve kadınların uğrak noktası olacak.” dedi.

“Bu şehrin bir otele ihtiyacı var”

Yeni dönemde kültürel/sanatsal faaliyetlerin, sportif etkinliklerin devam edeceğini aktaran Kocatepe, “‘0808 Artvin Fuarı ne oldu? Altın Boğa Film Festivali geri gelecek mi? Kitap fuarımız yeniden olacak mı?’ gençlerin bize ısrarla sorduğu sorular arasında. Hanımlar lokalleri, sosyal belediyecilik adına yaptığımız, engellilerimiz için yaşlılarımızın hizmetleri belki bunu bir adım daha engelli akademi diye bir yeni bir konsepte çalışma yapabiliriz. Herkes turizm diyor ama bir tane yıldızlı otelimizi maalesef yurda çevirdik. Çok kısa sürede bu şehrin bir otele ihtiyacı var. Hangi konuda ne yapacaksak konunun unsurlarıyla istişare ederek yapacağız” diye konuştu.

“Benim belediyem benim dediğimi yapıyor”

Kocatepe, yeni döneme verdiği isim ile ilgili “Belediyecilikte yönetişim dönemini başlatıyoruz. İletişim ve yönetişimi birleştirdik. Bu konsept üzerine bizim bir akademik çalışmamızda oldu. Ticaret mi? Sanayi Ticaret Odası var, Esnaf Odası var. Ulaşım mı? Şoförler odası var. İletişim mi? orada Gazeteciler var. Buradaki bu toplumun unsurlarıyla birlikte hareket ederek hem yaptıklarımıza şehrin sahip çıkmasını sağlayacağız bu bizim işimizi kolaylaştıracak hem de bu şehrin gönül huzuruyla ‘benim belediyem benim dediğimi yapıyor’ dedirtme dönemindeyiz.” dedi.

Kültür belediyeciliğini başlatıyoruz

Kocatepe, “2014-2019 sosyal belediyecilik üzerine kültür belediyeciliğini başlatıyoruz. Bu şehrin çok ciddi kültürel değerleri var. Tarihi yapıları var. Artvin’in hemen etrafında görülmesi, öne çıkarılması gereken değerler var. Öztürk Serengil sahnemiz vardı onu yeniden daha kalabalık daha profesyonelce yine önümüze koyacağız. Biz Türkiye’de halk oyunları konusunda tek heykel yapan belediyeydik. ‘Artvin halk oyunlarında artık Türkiye markasıdır.’ demek bizi kesmiyor çünkü halk oyunlarında Türkiye dünyada önemli bir yerde. Eski Artvin folkloruna, halk oyunlarına dönüş yaşanacak. Bir fuar yapalım istiyorum. Tematik fuarlar olacak. Bal festivali, bal fuarı gibi düşünüyoruz. 0808 Artvin Bal Fuarı, Ticari bir anlamı olsun” ifadelerini kullandı. – Fatma Küçük Atasert