Başkan Orhan, “Borçka, tarihine ve geleceğine sahip çıkan, kucaklayıcı bir kenttir”

tarafından
59
Başkan Orhan, “Borçka, tarihine ve geleceğine sahip çıkan, kucaklayıcı bir kenttir”
Bu haber 116 kez okundu.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, “Borçka, tarihine ve geleceğine sahip çıkan, kucaklayıcı bir kenttir” dedi.

Başkan Orhan basın mensuplarına yaptığı açıklamada;

Borçka, tarihine ve geleceğine sahip çıkan, kucaklayıcı bir kenttir. Bizler, bu kadim topraklarda yaşayan her bireyi, empati ve anlayışla karşılama hedefiyle yol alıyoruz. Devam eden çalışmalarımızda, elimizde bulunan tüm kaynakları verimli ve etkin bir şekilde kullanmaya gayret ediyoruz. Altyapı ve üst yapı çalışmalarımızın büyük bir kısmını tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Yollarımız genişledi, yaklaşık bir kilometrelik duvarlar inşa edildi. Asma köprüyle süslediğimiz yürüyüş yolu, vatandaşlarımıza yeşil ve mavi ile bezenmiş bu cennet köşede, keyifli yürüyüşler sunuyor.

“Engelsiz Yaşam” aracımızla engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak, misafirhanemizle 13 kişiye aynı anda hizmet vermeyi ve çocuk bakım merkezimizle çocuklarımızın güvende, sevgi dolu bir ortamda büyümelerini sağlamayı hedefliyoruz.

Yetenekli gençlerimizi desteklemek amacıyla, 150’ye yakın öğrencimize iş dünyasından burs sağladık. Üst yapıya katkıda bulunmak için yaklaşık 50 bin metrekarelik alana parke taşı döşedik. Merkez Mahallesi’ndeki Aydınlar mevkiinde ise yaklaşık 3 kilometrelik bir yolun betonlaşmasını gerçekleştirdik.

Borçka, en iyiyi hak ediyor ve biz, Borçka’yı daha yaşanabilir, daha güzel, daha başarılı bir kent yapmak için buradayız. Çalışmalarımızı durmaksızın artırıp, hizmet etmeye devam edeceğiz. Ancak belirtmeliyim ki; bu çalışmalar, sadece bireysel çabaların sonucu değil, Borçka halkının birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun bir yansımasıdır. Hepimizin elinde, bu toprakları daha güzel, daha yaşanabilir bir yere dönüştürme gücü var. Hep birlikte, Borçka’yı daha parlak bir geleceğe taşıyacağız.

Sosyal ve kültürel çalışmalarımızla Borçka’mızı bir marka haline getirdik. Borçka Uluslararası Gençlik Tiyatro Buluşması’nda 10 farklı ülkeden 60 genç tiyatrocu ile bir hafta boyunca süren ve binlerce insanın ilgi gösterdiği tiyatro oyunlarını gerçekleştirdik. Borçka Uluslararası Gençlik Tiyatro Buluşması’nda, oyunları sokaklara, okullara, köylere taşıdık. Tüm Borçka, adeta bir tiyatro sahnesine dönüştü. Borçka Kitap Günleri’nde sayısız yazarı ağırladık ve binlerce kişinin katılımıyla yüzlerce kitabı halkımızla buluşturduk. Yazarlarla düzenlenen imza günlerinde, okuyucularımız sevdikleri yazarlarla buluşma fırsatı buldular.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlediğimiz coşkulu konserlerle, Cumhuriyetimizin kuruluşunun sevincini ve onurunu Borçkalılarla birlikte kutladık. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklarımızın dünya mirasına katkılarını ve egemenliğin önemini anlamalarına yardımcı olduk. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda gençlerimizin enerjisi ve Atatürk’ün Samsun’a çıkışının önemini bir kez daha anladık.

Bu etkinlikler, toplumsal bilincin artırılması ve kültürel yaşamın canlanmasında büyük rol oynuyor. Gençlerimiz ve çocuklarımız bu özel günlerde, tarihimizin önemli anlarını anlama ve bu değerlerin gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir rol oynuyor.

Belediyemiz tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin her yerinden 500 fotoğrafın katıldığı ulusal fotoğraf yarışmasında, birinciliği Zafer Güngüt “Borçka Mereta Yayla”, ikinciliği Aygül Öztürk “Bal Dede”, üçüncülüğü ise Meral Yeşilçiçek “Yaylada Yaşam” fotoğrafıyla kazandı. Yarışma sonrasında Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, yüksek katılımın kentin tanıtımı için umut ve cesaret verdiğini belirtti. Jüri üyesi F. Dilek Uyar, kadın-erkek eşitliği vurgusunda bulunarak, belediye başkanı Orhan’ın bu konuda öncülük etmesini övgüyle anımsattı.

Tarihin derinliklerinden süzülüp gelen, üzerinde yüzlerce yıllık anıları taşıyan Borçka’daki demir köprü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın coşkulu yıldönümünde bir kez daha anlam kazandı. Anılarla dolu bu tarihi köprü, “Cumhuriyetin Yolu” adını taşıyan muhteşem bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı.

Borçka’nın değerli yazarları Ruhan Odabaş’ın “Ben Artvinim”, Kevser Ruhi’nin “Saçları Deli Çoruh” ve Hasan Çelebi’nin “Cin Aynası” isimli kitaplarını okurlarla buluşturduk. Taner Gökdemir’in yayın yönetmenliğinde Artvin coğrafyasını ve kültürünü anlatan “Karçal” dergisinin üç sayısını yayımladık.

Tüm bu çalışmalar, her bir Borçkalının ortak emeği ve dayanışmasının bir yansımasıdır. Bu toprakları daha güzel, daha yaşanabilir bir yere dönüştürme gücü hepimizin elinde. Hep birlikte, Borçka’yı daha iyi bir geleceğe taşıyacağız. Her adımda, her yenilikte, her gelişmede Borçka halkının gücü ve birliği yansıyacak. Bu güzel şehir, halkının sevgisi ve birlikteliği ile daha da parlak bir geleceğe yürüyecektir.

Eğitime her zaman destek olduk, öğrencilere kırtasiye yardımında bulunduk, okulların ihtiyaçlarını giderdik. 11 ülkeden onlarca sanatçının katılımıyla gerçekleştirdiğimiz uluslararası tulum festivali düzenledik.

Borçka halkına musluktan içilebilir su getirebilmek adına, su depolarımızı yeniledik ve Kameni’de paket arıtma tesislerini tamamladık. Bu sayede, şehrimizin her noktasına temiz ve sağlıklı su sağlama hedefimize bir adım daha yaklaştık.

Sokak hayvanlarının sağlığını ve refahını korumak için düzenli kısırlaştırma programları yürüttük ve beslenme noktalarına mama takviyesi yaptık. Onların da bu toplumun bir parçası olduğunu unutmadık ve onlara karşı sorumluluklarımızı yerine getirdik.

Şehrin alt yapısını tamamladıktan sonra, tüm sokak aydınlatmalarını yeniledik. Bu sayede, gecesiyle gündüzüyle ışıl ışıl bir Borçka haline geldik. Her köşesi aydınlık olan Borçka, geleceğe de aynı parlaklıkla bakıyor.

Tüm bu çabaların temelinde, Borçka halkının katılımı ve dayanışması vardır. Her bir çalışmamız, halkımızın destekleri ve birlikteliği sayesinde başarıya ulaşıyor. Hep birlikte, Borçka’yı daha iyi bir geleceğe taşıyacağız.

Her adımda, her yenilikte, her gelişmede Borçka halkının gücü ve birliği yansıyacak. Bu güzel şehir, halkının sevgisi ve birlikteliği ile daha da parlak bir geleceğe yürüyecektir. Bu yolda emeği geçen herkese minnettarız ve gelecek projelerimizle Borçka’yı daha da yükseklere taşıma sözümüzü yineliyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı. – Gökhan Özçelik