Başkan Orhan, Belediyedeki Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi

tarafından
78
Başkan Orhan, Belediyedeki Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi
Bu haber 148 kez okundu.

 

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, ilçedeki devam etmekte olan çalışmalar hakkında yapılan projeler ve gelecek yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.

İlçede bulunan İsmet Acar Sosyal Tesislerinde ‘Gündüz Bakım Evi’ adı altında kreş yapacaklarını belirten Başkan Orhan, çalışmaların alt yapısının hazır olduğunu kaydetti.

Seçime kadar alt yapı, üst yapı ve meydan projesinin bitmiş olacağını vurgulayan Orhan, belediyecilik alanının geniş olduğunu belirterek, kültür ve sanat alanında Borçka’da görülmemiş çalışmalar yapıldığını belitti.

Orhan, açıklamasında, “Bizim şuanda bir kreş projemiz var yani Gündüz Bakım Evi adı altında. Yine bunu da bir iş insanı aracılığı ile yapıyoruz. Yaklaşık kırk ya da elli öğrenciye hizmet edeceğiz, İsmet Acar Sosyal Tesislerinde bu çalışmalara da start verdik bütün çalışma alt yapısını hazırladık. Çok kısa sürede bunu da bitirip gelecek eğitim öğretim yılına da bunu yetiştireceğiz.” dedi.

Seçime kadar alt yapı bitmiş olacak üst yapı, meydan, yaşam vadisi çalışmalarını bitirmeyi hedeflediklerini aktaran Orhan, “Bunun yanında sadece fiziksel olarak bunları yapmanın yanında bide kültür ve sanata da çok önem veriyoruz. Belediyeciliğin alanı çok geniş eğitimden inşaata kadar her şey yapabiliyorsunuz ve ihtiyaçlar doğrultusunda ihtiyaçları iyi tespit etmek gerekiyor. İnsanları sadece örgün eğitim ile bir yerlere getiremezsiniz. Belediyenin ya da yaygın eğitim kurumlarının yapmış olduğu bazı çalışmalarda toplumun gelişimi açısından son derece önemlidir. Geçen yıl Mayıs ayında yapmış olduğumuz bir tiyatro festivalimiz var. Gençlik Tiyatro Buluşması yedi ülkeden farklı sanatçılar gelmişti ve Borçka da bir hafta gerçekten dolu dolu geçmişti. Sadece tiyatro buluşması değil bunun yanında kitap günleri de yapmıştık. Birçok yazarımızı, şairimizi çağırdık. Borçka’da bugüne kadar Ercan Kesal’dan yerel sanatçılara kadar birçok sanatçıyı çağırarak Borçka’da bugüne kadar hiç görülmemiş çalışmalar yaptık. Vatandaşımız da son derece memnun kalmıştı” ifadelerini kullandı. – Fatma Küçük Atasert