Başkan Ercan Orhan, Mart 2024 Yerel Seçimde Tekrar Adaylığını Açıkladı

tarafından
80
Başkan Ercan Orhan, Mart 2024 Yerel Seçimde Tekrar Adaylığını Açıkladı
Bu haber 145 kez okundu.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde CHP’den Belediye Başkan aday adayı olarak yeniden aday olacağını açıkladı.

Başkan Orhan ilçedeki basın mensuplarına yaptığı açıklamada,

“Bugün sizlere, Borçka’mıza olan bağlılığımı ve hizmet aşkımı bir kez daha ifade etmek istiyorum. 2019’dan bu yana sizlerle el ele vererek yürüttüğümüz çalışmalarla Borçka’mızı daha yaşanabilir, daha güzel bir yer haline getirdik.

Şimdi, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, sizlerin desteğiyle tekrar aday oluyorum. Geçtiğimiz beş yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz projeler ve hizmetler, bu güzel ilçemize olan bağlılığımın ve çalışma azmimin bir kanıtı. İkinci bir dönemde de Borçka için çalışmaya, ilçemizi daha da ileriye taşımaya devam etmek istiyorum.

Bu süreçte her zamanki gibi demokratik, adil ve şeffaf bir yarış içinde olacağız. Rakip adaylara da başarılar diliyor, bu demokratik yarışın Borçka’ya yakışır bir şekilde yürütülmesini temenni ediyorum.

Borçka halkının desteği, bizim en büyük motivasyon kaynağımız. Gelecek dönemde de Borçka için çalışmaya, ilçemizi her alanda daha iyi bir noktaya taşımaya kararlıyım. Hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Yeniden aday olacağını, belediye başkanlığının tek dönemle sınırlı olmadığını kaydeden Başkan Ercan Orhan, “Bir dönem daha Borçka’lının desteğini beklediğini, eğer bir belediye başkanı çalışıyorsa en az iki dönemde de çalışması gerekiyor ki projelerini tam olarak bitirebilsin. Çünkü bir dönem azdır. Yarım kalan bazı projelerim var. Benim Borçka’ya bir gönül borcum var. Borçka’da yapmış olduğumuz hizmetleri biraz daha üst düzeye çıkartıp sonra kenara çekilip işimize bakacağız” dedi.

Başkan Orhan, “Burası hizmet makamıdır, vatandaş rahatlıkla kendisine ulaşabildiğini ifade etti. Dertlerine ellerinden geldiğince derman olmaya çalıştıklarını, Belediye başkanlığı makamda oturup sağa sola emirler yağdırma makamı değildir. Vatandaşla iç içe olma makamı, vatandaşın taleplerini alma, hizmet etme makamıdır. Bizi halk buraya getirdi eğer halk bizden memnun kalmazsa götürür. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Demokrasi böyle bir şeydir” diye konuştu.

“Vatandaşın ihtiyaçlarını karşıladığımızı düşünüyoruz” diyen Başkan Orhan,  yaklaşık 50 yıllık alt yapı, üst yapı sorunu olduğunu ve onları bitirdiklerini söyledi.

Başkan Orhan, “Meydanı güzelleştirdik. Modern bir kent görünümüne kavuşturduk. Sadece meydanda değil elimizin dokunmadığı cadde sokak kalmadı. Aydınlatma direklerinden peyzaj çalışmalarına kadar Borçka’da bu güne kadar görülmemiş işler yapıldı. Yaşam vadisi projemiz vardı. Bunu büyük oranda gerçekleştirdik. DSİ’ nin yapması gereken Tahkimat çalışmaları var. Ondan dolayı orayı bitirmedik. Benim uhdemde değildi. Onu da onlar bitirecekler. Bittikten sonra da tamamen bisiklet yolu, yürüyüş yolunu yaptık. Asma köprüyü bitirdik. Işıklandırmasını yaptık ki ışıklandırma herkesinde çok beğenisini kazandı. Sosyal medya da herkes onu paylaştı. Vatandaşın da beğenisini kazandı” dedi.

Amacının Borçka’da taş üstüne taş koyabilmek olduğunu kaydeden Başkan Orhan, “ Ben buraya kendi bireysel çıkarlarımı düşündüğüm için değil. Halkın çıkarlarını düşündüğüm için buradayım.  Borçka da düzgün işler yapabilmek ve bunu da sürdürülebilir hale getirebilmek için buradayım” dedi.

Başkan Orhan, “Bir defa insanlarda şu imajı yıkmak gerekiyor. CHP’nin toplumu geriye götürmek gibi bir derdi yoktur. Her zaman hedefi daha ileri hedeflere ulaştırmaktır. İşte Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu hedefler doğrultusunda çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşabilmek amacımız. Biz de burada, Borçka da ne yapabiliriz? Bu anlamda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Asla ve asla hiç kimseyi ötekileştirmedik öyle bir düşüncemiz de yok. Öyle bir düşüncesi olanlar da zaten bu makamlarda barınamıyor” dedi.

İkinci dönem seçilmesi durumunda yapmayı düşündüğü projelerinden bahseden Başkan Orhan, “Borçka’ya hizmet etmek için yüreğimiz hala ilk günkü heyecanla çarpmaya devam ediyor. Heyecanını kaybedenler başarılı olamaz. Biz ilk günkü heyecanla Borçka‘da ki işleri yürütmeye devam edeceğiz. İkinci dönem kısmet olursa bir otopark projemiz, bir düğün salonu projemiz ve öteden beri benim sözüm vardı bu dönem yapamadım bir ekmek fırını projesi.  Daha önce Borçka Belediyesinin böyle bir deneyimi de var. Vatandaşın da talebi var. İkinci dönem inşallah onu da gerçekleştireceğiz. Yaptıklarımızı söylediğimiz gibi yapamadıklarımızı da ifade ediyoruz. ‘Şunu yapamadık. Şu nedenlerden dolayı yapamadık ama inşallah önümüzdeki dönem onu da yapacağız’ diyebiliyoruz.

Büyük işler bittikten sonra benim de daha fazla belediye başkanlığı yapmak gibi bir düşüncem olmayacak inşallah. Zirvede bu işi bırakıp Borçka’nın temel sorunlarını bir kenara koyup ondan sonra da yerimizi genç arkadaşlara bırakacağım” diyerek açıklamasını sonlandırdı. – Fatma Küçük Atasert