Bakanı Uraloğlu, “Macahel Tüneli’ne Bu Yıl Başlıyoruz”

tarafından
26
Bakanı Uraloğlu, “Macahel Tüneli’ne Bu Yıl Başlıyoruz”
Bu haber 50 kez okundu.

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Borçka’da katıldığı toplantıda yıllardır beklenen müjdeli haberi verdi.

Bakan Uraloğlu, Macahel Tüneli ile ilgili proje çalışmalarının tamamlandığı, bu yıl içerisinde ihalesinin yapılacağını ve inşaatına başlanacağını açıkladı.

Macahel Tüneli’ne Bu Yıl Başlıyoruz

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Borçka’da katıldığı toplantıda yıllardır beklenen müjdeli haberi verdi. Bakan Uraloğlu, Macahel Tüneli ile ilgili proje çalışmalarının tamamlandığı, bu yıl içerisinde ihalesinin yapılacağını ve inşaatına başlanacağını açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Borçka ilçe binasında bir toplantıya katıldı. AK Parti Artvin Milletvekili Bakan Faruk Çelik, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Eski vekiller Ertekin Çolak ve Erkan Balta, İl Başkanı Fatih Tahtalı, Borçka AK Parti İlçe Başkanı Şaban Karagöz, Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Ahmet Erdem ve diğer partililer ile birlikte bir toplantı gerçekleştirdi. Bakan Uraloğlu, toplantıda yaptığı konuşmada büyük müjdeyi açıkladı. Bakan Uraloğlu, Macahel Tüneli’ne bu yıl başlanacağını müjdeledi.

Bakan Uraloğu, konuşmasında; “Ulaştırma alanında Türkiye’nin her tarafında birçok iş yaptık ama ona rağmen bazı yerlerdeki bazı ihtiyaçları belli bir seviyeye getirdik ama beklenene belki getiremedik. Bunlardan bir tanesi de Artvin ilimizdir. Doğu Karadeniz’de zaten bir zorluk var Artvin’e geldik mi o zorluk daha üst noktaya çıkıyor. Bu coğrafya böyle bu coğrafyayı bekleyen sizlere bizim de görevimiz hizmet etmek. Bazen bazı yaptığımız işler o günün ihtiyaçlarını karşılıyor. Gelişen, değişen ihtiyaçlara göre oranın yeniden ele alınması gerekebiliyor. Artvin’de de Borçka’da da bu tür bazı işlerimiz de var.

Hopa’da bir köprü inşaatımız var sizlere de biliyorsunuz birazcık uzun sürdü ama inşallah Haziran ayında inşallah bitirmiş olacağız. Dere yatağı, zemin zorluğu sıkıntıları olduğundan uzanmış oldu ama inşallah bitirmiş olacağız.

Borçka’ya doğru devam eden işimiz var. Bir miktar mevcut ihale içerisinde devam edeceğiz. Uygun zamanlamayla da geri kalanını ihale edeceğiz. Yani Borçka’ya kadar geri kalanın tamamını ihale etmiş olacağız. Dolayısıyla bu yolu bitirdiğinizde Borçka’nın sahile olan ana bağlantısını inşallah sizlerin gündeminden çıkarmış olacağız.

Bir başka devam eden projemiz Güreşen Köprüsü gerçekten teknolojik bir köprü mühendislik olarak da güzel bir köprü. Karayolları Genel Müdürlüğü dönemimde de bazı problemlerle uğraştık. O problemleri çözmek zaman aldı. Çünkü orada bir baraj var, su var, zemin sıkıntıları var vesaire ama çözdük, yapıma devam ediyoruz.

Tabii kıtaları geçen Türkiye, denizin altını geçen Türkiye, bir Güreşen Köprüsü biraz geç kaldığımızın farkındayız. Bundan sonra inşallah orayı hızlandırıyoruz.

Bir başka konuda yine buradaki Camili ya da Macahel geçidi.

Orada bir proje bitirdik, projeyi onayladık. Yaklaşık 6 kilometrelik bir tünel var ama o tünelin kendi özelliğinden dolayı bir kaçış tüneli dediğimiz küçük bir tünel de gerekiyor. Dolayısıyla hepsi bitti şimdi oranın yatırım programına alınması o süreçteyiz.

Macahel’deki muhtarlarımız bir heyet olarak gelmişti ben genel müdürken. Konuşmuştuk, projeyi hızlandırmıştık, bitirmiştik. Oradaki mevcut şartları tekrar gözden geçirdiğimizde bu 6 kilometrelik tünel, 4-5 kilometrelik de bağlantı yolunu yatırım programına aldırmakta biraz zorlanıyoruz. Malum biliyorsunuz bir deprem yaşadık. Ondan önce pandemi yaşadık bu zorluklar var. Arkadaşlarımız orada tünelli bir alternatif üzerinde çalışıyorlar. Sizlerin de görüşünü alarak, bütün Artvin’in yöneticilerinin hepsinin görüşlerini de alarak orada bir vaziyet alır da orayı daha yapılabilir kılarsak inşallah onun da projesi uzun zamanını almaz, hızlıca bitirir hemen onu da yatırım programını alır, yürürüz diye düşünüyoruz. Yok olmadı zaten elimizde hâli hazırda proje var. Onu biraz daha yakın takip edeceğiz ve şu önümüzdeki süreçte de inşallah yapım çalışmalarına başlayacağız.

Borçka’yı birinci derecede ilgilendiren konular bunlar. Sonra Borçka’nın Artvin tarafıyla ilgili konular var onları da konuşuyoruz. Bizim işimiz size hizmet edebilmek, daha iyi şartlarda hizmet edebilmek. Dün yeten bugün yetmez olması da normaldir. O anlamda biz de üzerimize düşeni inşallah beraberce yapacağız” ifadelerine yer verdi. – Gökhan Özçelik