Artvin Valisi Ünsal, Çarşı ve Mahalle Bekçileri için düzenlenen göreve başlama törenine katıldı

tarafından
60
Artvin Valisi Ünsal, Çarşı ve Mahalle Bekçileri için düzenlenen göreve başlama törenine katıldı
Bu haber 103 kez okundu.

 

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Çarşı ve Mahalle Bekçileri için düzenlenen göreve başlama törenine katıldı.

Valimiz Cengiz ÜNSAL, İl Emniyet Müdürü Hüseyin ADATEPE ile Birlikte Artvin’e ataması yapılan Çarşı ve Mahalle Bekçileri için düzenlenen göreve başlama törenine katıldı.

Artvin İl Emniyet Müdürlüğü Ali Gaffar OKKAN Konferans Salonunda düzenlenen törene katılan Valimiz ÜNSAL, burada yaptığı konuşmada Türk Polis Teşkilatı’nın köklü ve tarihi birikimiyle güçlü bir yapıya sahip olduğunu belirterek şunları söyledi; “Çarşı ve Mahalle Bekçilerimiz bu köklü geleneğin ayrılmaz bir parçasıdır.

Kadim ve kritik bir görev olan çarşı ve mahalle bekçiliği, daha güvenli ve daha huzurlu şehirlerin inşası ve ihyası noktasında büyük öneme haizdir. Şehirlerimizi mahalle mahalle, sokak sokak koruyarak, suçluların korkulu rüyası olan çarşı ve mahalle bekçilerimiz, insanımızın başını yastığa huzurla koyması için her şart altında, sokakları adımlayarak, huzurlu sabahların güvencesi olmaktadır. Nefesleriyle ‘güvenin sesi’ olan bekçilerimiz, sadece asayişle ilgilenmiyor, mahalleliyi yakından tanıyıp onların dertlerinden haberdar olarak uzattıkları yardım eli, gösterdikleri baba şefkatiyle hemşerilik bilincini ve kadim bir anlayışı da yaşatıyor. Üstün bir görev anlayışı içerisinde amirlerinizden alacağınız emirler ve kanunların size vermiş olduğu görevleri titizlikle, vatan aşkıyla ve fedakârlıkla yerine getireceğinize olan inancım tamdır. Amacımız aziz milletimize hizmet etmek, huzur ve asayiş içerisinde yaşatmaktır. Bunun şuuru içerisinde çalışacağınıza olan inancımla; hepinizi tebrik ediyor, görevlerinizde muvaffakiyetler diliyorum”

Törenin ardından belgelerini alan Çarşı ve Mahalle Bekçileri görev yerlerine gönderildi. – Artvin Valiliği