Atabarı kayak merkezinde istenilen kar kalitesine ve seviyesine ulaşılınca kayak sezonu başlatılacak

tarafından
71
Atabarı kayak merkezinde istenilen kar kalitesine ve seviyesine ulaşılınca kayak sezonu başlatılacak
Bu haber 138 kez okundu.

 

Artvin’in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sonrası Atabarı kayak merkezinde istenilen kar kalitesine ve seviyesine ulaşılınca kayak sezonu başlatılacak.

Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekipleri tarafından kayak merkezinin pistinde bulunan kar basılarak kayak yapmaya elverişli hale getiriliyor.

Cumartesi ve Pazar günü kayak severlerin uğrak noktası olması beklenen kayak merkezinde ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Yolları açık tutmak için ekiplerin teyakkuzda beklediği kayak merkezi misafirlerini ağırlamak için sabırsızlanıyor.

Zorluk derecesine göre 2 pistten oluşan, 595 metre uzunluğunda telesiyej ve 159 metrelik teleski bulunan Atabarı kayak merkez, yağan kar sonrası ziyaretçilerini yeniden ağırlamaya hazırlanıyor.

Artvin merkezde de yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sonrası Atabarı Kayak Merkezindeki kar kalınlığı 25 santimetreyi aştı.

2009’da yaptırılan, il merkezine 18 kilometre mesafedeki Atabarı Kayak Merkezi, ladin, köknar ve çam ağaçları arasında kaliteli kar yapısıyla konuklarına yeniden muhteşem manzarada kayak imkanı sunmaya başladı.

Doğu Karadeniz bölgesinde Artvin’in otantik atmosferi içinde yükselen Atabarı Kayak Merkezi, kayak severlerin en gözde mekânlarından biri haline geldi.

Atabarı Kayak Merkezi, günde toplam 2 bin kişinin kayak yapabileceği, ulusal yarışmaların düzenlenebileceği bir kapasiteye sahip.

Atabarı Kayak Merkezi, Karadeniz’in en popüler kayak merkezi. Yüksek irtifa, kaliteli kar, uzun kış, Atabarı Kayak Merkezi de sınırsız kayak keyfi sunuyor.

Normal kış şartlarında iki ya da üç metre kar kalınlığı oluyor. İkliminden dolayı da bu süre boyunca, kar kalitesi ‘toz kar’ özelliğini koruyor.

Atabarı Kayak Merkezi’nin bin 300 metrelik pisti ve snowboardcular için de ezilmemiş, doğal pistler var. Bu pistlere teleski ya da telesiyejlerle ulaşılıyor.

Atabarı Kayak Merkezinde kayak evi, günübirlik tesisler ve lokantalar bulunuyor. Kayak malzemesi kiralama hizmetleri verilmektedir ayrıca amatör kayakçılar için kayak hocalarından derslerde alınabiliyor. – Tahsin Atasert