Artvinli Gazeteciler Deprem Bölgesinde

tarafından
251
Artvinli Gazeteciler Deprem Bölgesinde
Bu haber 494 kez okundu.

 

Artvinli gazeteciler, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilin etkilendiği deprem bölgesinde çalışan Artvin Valiliği Deprem Koordinasyon ekiplerini ziyaret ederek çalışmaları yerinden bildirdi.

Artvin’in yerel ajanslarından 08 Ajans çalışanları Turan Altınkaya ve Mustafa Ufuk Şişman, Kahramanmaraş ilimizde yaşanan depremin ardından Artvin Valiliği ve Artvin İl Özel İdaresi Koordinasyonuyla bölgede kurulan Afet Yardım ve Arama Kurtarma merkezinde Artvinli kamu personelleri ve gönüllüleri yerinde ziyaret etti.

Görmek Ya Da Bakmak Değildi Yaşamaktı

Kahramanmaraş’ta gördükleri ortam karşısında etkilenen Turan Altınkaya ” Evet Türkiye’yi sarsan çok ciddi bir deprem yaşadık. On tane ilgili ilimiz çok ciddi bir şekilde etkilendi buradan. Biz de Artvinli gazeteciler olarak 08 Ajans ekibi olarak görüntü yönetmenim Mustafa’yla birlikte depremin ikinci gününden itibaren hemen bölgedeydik. Önce Malatya’yı daha sonra Elbistan ve üç günlük de süren Maraş bölgesindeydik. depremi canlı canlı gördük. İnsanların orada nasıl yaşadığını canlı canlı gördük. Gerçekten çok üzüldük. Elimizden geldiği kadarıyla da bizler de Ajans çalışanları olarak hem bölgede haber yaptık hem insanlara yardımcı olmaya çalıştık. O ortam görmekle ya da bakmakla anlaşılmıyordu oraya gidip şahit olmak durumun ciddiliğini daha da hissettiriyordu”. şeklinde konuştu.

Tüm Artvin Orada Koordineli Şekilde Çalıştı

Bölgede gördüklerini aktaran Mustafa Ufuk Şişman; “Artvin Valilik ekibimiz, İl Özel İdaresi ve gönüllülerden oluşan ekiplerimiz olsun ciddi bir şekilde Artvinli vardı o bölgede. Artvin nüfusunun küçük olmasına rağmen çok ciddi bir katılım vardı. Gıdasından suyuna özellikle Artvin bölgesi ağaçlık bölge olduğu için yakacak konusunda  çok ciddi yardımları vardı. Gündüz ekiplerimiz arazide arama kurtarma çalışmalarına katılırken gecede özellikle depremzedelere araçlarla odun, yakacak odun yardımı yaptılar. Güzel bir koordine vardı. güzel bir çalışma vardı.

Ayrıca Artvin’den çok ciddi şekilde yardımlar, deprem bölgelerinin çoğu illerine gitti. Şu anda da aldığımız güzel bir duyum var. Tabii üzücü olayın sevindirici kısmı da. Deprem bölgesinden on tane ilimizin çeşitli yerlerinden iki binin üzerinde depremzede vatandaşımız Artvin’in çeşitli ilçelerinde misafir ediliyor. Bu da Artvinlinin ne kadar misafirperver, ne kadar yardımsever olduğunu bir kez daha göstermiş oluyor. Tüm Artvinli hemşerilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum

Gerek Artvin Ticaret Odası olsun, gerek valilik kanalıyla da şu anda deprem bölgelerine, kalıcı konutlar ve konteyner şehirler, Artvin Mahallesi adı altında güzel kampanyalar başlatıldı. Onlara da ciddi şekilde destekler devam ediyor.” ifadelerini kullandı. – Turan Altınkaya ve Mustafa Ufuk Şişman