Artvin’de Yüzme Grup Müsabakaları Başladı

tarafından
190
Artvin’de Yüzme Grup Müsabakaları Başladı
Bu haber 373 kez okundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2023 faaliyeti programı içerisinde yer alan Osman Bayraktar Sezonu Anadolu Yıldızlar Ligi Yüzme Grup Müsabakaları Artvin’de başladı.

9-21 Haziran tarihleri arasında Artvin’de gerçekleşecek olan Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2023 faaliyeti programı içerisinde yer alan Osman Bayraktar Sezonu Anadolu Yıldızlar Ligi Yüzme Grup Müsabakaları bugün Kültür Günü Etkinlikleri ile başladı. Bugün itibariyle 11 ilden 189 sporcu, 30 hakem ve 20 idarecinin katıldığı büyük organizasyonun ilk günü saat 14.00’de Artvin Gençlik Merkezi Konferans Salonunda Teknik Toplantı ile başladı.

Toplantının ardından saat 15.30’da sporcuların ve antrenörlerin katıldığı Artvin Çarşısında Saygı yürüyüşü gerçekleşirken saat 16.30’da Türkiye’de yaşanan deprem felaketinde hayatlarını kaybeden Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinde çalışan meslektaşların anısına Artvin Hatıra Ormanı’nda fidan dikimi gerçekleşti. Kültür Günü İbrikli İskele’de yapılan tekne turu ve yöresel lezzet döner ikramı ile sona erdi. Grup müsabakaları yarın sabah 10.00’da Artvin Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda başlayacak.

Artvin’de büyük organizasyon gerçekleştirdiklerini belirten Artvin Spor Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Başköylü şu ifadeleri kullandı; “Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2023 faaliyeti programı içerisinde yer alan Anadolu Yıldızlar Ligi yüzme grup müsabakaları ilimizde yapılıyor. Bugün itibarıyla 11 illik gruptan ilimizde 189 sporcu, yaklaşık 30 hakem ve 20 idareci ile büyük bir organizasyon yapıyoruz.

Bu organizasyonda Karadeniz ağırlıkta olmak üzere yakın illerde grup müsabakası olarak ilimize verildi. Bugün Kültür Günü etkinliği ile ilk günümüzü yaptık.  Bakanlığımızın faaliyet programına göre belirlediğimiz etkinliklerde ilk olarak depremde hayatını kaybeden meslektaş arkadaşlarımızın anısına hatıra ormanı dikimi gerçekleştirdik.

Bu ormandaki etkinliği tamamladıktan sonra Kaledibi iskelede gelen katılımcılara Artvin yöresel döneri ikramı ve Kaledibi’ndeki tekne turu etkinliği planladık.

Kafilelerimiz o etkinliği yapıyor etkinliklerden sonra son olarak yurtlarda dinlenecekler müsabakalar 1. gün organizasyonuna başlayacak. Organizasyon 3 gün sürecek, 1’nci gün kültür günü bugün tamamlandı, iki günde yarışmalar yapılacaktır” diye açıklamalarda bulunuldu. – Tahsin Atasert