Artvin’de Öğretmenler Günü Kutlandı

tarafından
80
Artvin’de Öğretmenler Günü Kutlandı
Bu haber 157 kez okundu.

Artvin’de 24 Kasım Öğretmenler günü kutlandı.

Artvin’de Milli İrade Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar anıta çelenk sunmasının ardından etkinlikler Ahmet Hamdi Tanpınar Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki programla devam etti.

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, beraberindeki Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Emre Büyükyurt, Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar ve diğer kurum amirler ile birlikte “Artvin’de Eğitime Gönül Veren Öğretmenlerimiz” temalı  fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.

Saygı duruşu, İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan program; günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılması ile devam etti.

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, burada yaptığı konuşmasında dünyanın en kutsal mesleklerinden olan öğretmenliğin, fedakârlık isteyen saygın mesleklerin başında olduğunu ifade etti.

Vali Ünsal, “Her zaman ve her şart altında bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Bizlerden geleceği devralacak olan yavrularımızı sevgiyle, eğitimle, öğretimle besleyen öğretmenlerimiz, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirerek, görevlerin en soylusunu icra ederler. Geleceğimizi, hiç tereddütsüz emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz kendilerine duyulan güvenin mesuliyetini bir ömür boyu taşırlar” dedi.

Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar konuşmasında, tüm meslektaşlarının Öğretmenler Günü’nü tebrik ederek, “Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım’ı, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlamaktayız. Yeni yüzyılın mirasçısı, geleceğimizin istikbalimizin güvencesi sevgili çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgi ve beceriyle donatan, sevgiyle yetiştiren öğretmenlerimiz, meslekler içerisinde sorumluluğu en büyük ve kutsal olanını güzel vatanımızın dört bir yanında büyük bir gurur ve onurla icra etmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle; 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu kıymetli mesleği icra etmeye, evlatlarımız için tüm gayretini ortaya koymaya devam eden tüm meslektaşlarımın; bizleri ve bizden sonraki nesilleri yetiştirerek bugünlere getiren emekliliğe ayrılmış tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla tebrik ediyorum” diye ifade etti.

Eğitime gönül verenlerin sunusunun ardından Emekli öğretmenler adına Ayten Akay konuşma gerçekleştirirken; göreve yeni başlayan öğretmenler adına da Dilara Sarıoğlu konuşma yaptı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in mesajı okundu. Adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi.

Ardından şiir dinletisi, müzik dinletisi, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin verilmesi ile program sonra erdi. – Tahsin Atasert