Artvin’de Hayvanları Koruma Günü Etkinliği Düzenlendi

tarafından
54
Artvin’de Hayvanları Koruma Günü Etkinliği Düzenlendi
Bu haber 104 kez okundu.

Artvin’de 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Etkinliği Düzenlendi.

Artvin’de 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla çeşitli kurumlar birleşerek farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte, vatandaş ihbarıyla bitkin bir vaziyette bulunan ve iki hafta boyunca tedavisi yapılan bir baykuş ile tedavisi yapılan bir çakal doğaya salındı.

Artvin Valiliği, Artvin Belediyesi, Artvin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Artvin Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Artvin İl Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen farkındalık etkinliğinde; Artvin Vali Yardımcısı Resul Yıldırım tarafından bir baykuş ile bir çakal Hatila Vadisi’nde doğaya salındı.

Vali Yardımcısı Resul Yıldırım, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün hem yaban hayatındaki hayvanların hem de sokak hayvanlarının korunmasının önemini belirtmek ve bu farkındalığı yaratmak adına önemli bir gün olduğunu ifade etti.

Yıldırım, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün bir baykuşumuzun tedavisi tamamlandı. Birazdan doğaya salımını gerçekleştireceğiz. Az öncede tedavisi yapıldıktan sonra bir çakalı doğaya saldık. Bugüne denk gelmesi önemliydi. En azından bir farkındalık olduğunu düşünüyorum” dedi.

Artvin’de güzel bir ekip ruhu oluşturulduğunu düşündüğünü belirten Yıldırım, “Doğa Koruma Milli Parklar ekiplerimize, Belediyemize, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüze teşekkür ederiz. Hayvanların korunması adına tedavilerinin ve bakımlarının yapılması adına koordineli bir şekilde çalışmaların sürdürüldüğünü gördük. Yerinde tespit ettik. Vilayetimizde hayvanlarımız emin ellerde diyebiliriz. Bütün kurumlarımıza Emniyet ve Jandarma’mızın da haydi timlerine de hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yıldırım, “Çalışmalar devam edecek zaten ekiplerimiz sürekli sahadalar. Gerek ihbarla olsun gerekse sahada yaptıkları çalışmalarla hayvanlarımıza hayatta kalabilmeleri adına büyük bir destek sağlanıyor” şeklinde ekledi.

Hayvanların doğaya salımı esnasında; Artvin Vali Yardımcısı Resul Yıldırım, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Özkan, Artvin İl Tarım ve Orman Müdürü Neşat Ulutaş, Artvin Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Sedat Kara, Artvin İl Jandarma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, Artvin Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği katılım sağladı. – AVBM