Artvin’de Çocuk Şenliği Festivali Başladı

tarafından
195
Artvin’de Çocuk Şenliği Festivali Başladı
Bu haber 384 kez okundu.

 

Artvin Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl ilkinin düzenlendiği çocuk şenliği başladı.

Merkez Spor Salonunda halat çekme, çuval yarışı, yüz boyama, engebeli parkur geçme ve çocuk oyunları gibi çeşitli etkinliklerin yapıldığı şenlikte iki gün boyunca Artvin ve ilçelerinden bin 500’ün üzerinde öğrencinin katılması bekleniyor.

Bilim, spor ve sanat şenliğinin açılışında Artvin Gazeteleri Muhabirine özel açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Latif Yılmaztürk, “Okullar tatil sürecine giriyor diye bu yıl ilk kez düzenlediğimiz çocuk şenliği bundan sonraki yıllarda aynı tarihlerde devamı düzenlenecek” dedi.

2 gün boyunca her ilçeden öğrencinin gelerek farklı okullardaki öğrenciler ile kaynaşarak eğleneceğini kaydeden Yılmaztürk, “Aynı yaş gurubu öğrencileri birbiri ile iletişim kuracak ve çeşitli etkinlikler yapacaklar. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak yaz okullarına kayıt almak için de çok güzel bir ortam oluşuyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğünde çeşitli stantlar kurdu. Çocuklar buralarda etkinlikler yapıyor. Hava muhalefeti nedeniyle kapalı spor salonunda etkinliği yaptık. Güneşli bir hava olsaydı statta yapacaktık” diye konuştu.

Çocuk şenliği 14-15 Haziran 10.00-16.00 tarihleri arasında devam edecek. – Tahsin Atasert