ARTVİN’DE BİLSEM TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI

tarafından
74
ARTVİN’DE BİLSEM TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI
Bu haber 145 kez okundu.

Artvin Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen, öğrencilerimizin danışman öğretmenleri rehberliğinde ortaya çıkardıkları projeleri sergiledikleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışı gerçekleştirildi.

Bilim Fuarı açılışını Artvin Valisi Sayın Cengiz Ünsal, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, İl Müdürlüğümüz birim amirleri ve öğrencilerimiz birlikte gerçekleştirdi.

İl Müdürü Acar yaptığı selamlama konuşmasında “Eğitim kenti güzel Artvin’de Sayın Valimiz himayelerinde Artvin Milli Eğitim Müdürlüğü ailesi olarak eğitimin bütün parametrelerinde başarılı olmak istiyoruz. Bilim fuarları bizim önemle üzerinde durduğumuz konulardan biri. Çünkü çocuklarımızın iyi yetişmeleri bu sıralarda yaptıkları projelerle başlıyor. Öğrencilerimizin bugün burada gördüğümüz araç gereçleri yarın topluma faydalı olacak seviyeye getireceklerine inanıyoruz” dedi.

Proje stantlarını gezerek koordinatör öğretmen ve proje sahibi öğrencilerle sohbet eden Valimiz Sayın Cengiz Ünsal yapmış olduğu konuşmasında; ”Bilginin, bilimin, teknolojinin ve Ar-Ge faaliyetlerinin şehirlere ve ülkelere yön verdiği bu dönemde daha büyük atılımlara sevgili gençlerimizle ulaşacağız.

Beşeri zenginliğin kaynağı olan eğitim, nitelikli nesiller yetiştirerek kalkınmanın anahtarı işlevini görmektedir. Bu noktada müreffeh bir toplum için çok emek sarf eden ve öğrenme yolculuğunda evlatlarımıza rehberlik eden, yol gösteren kıymetli öğretmenlerimize müteşekkiriz. Bilimsel çalışmalarda yeni ufuklar açacak bu tür bilim fuarlarının öğrencilerimiz ve okullarımız açısından çok faydalı ve gelecek adına çok ümit vericidir. Artvin BİLSEM’de, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın düzenlenmesinde emeği geçen öğrenci, öğretmen ve idarecilerimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu tür çalışmalarınızda Valilik olarak daima yanınızdayız ve desteklerimizi esirgemeyeceğiz” dedi.

Proje stantlarının gezilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle birlikte açılış programı sona erdi. – Tahsin Atasert