Artvin’de “Aileyi Ayakta Tutan Değerler” konulu konferans gerçekleştirildi

tarafından
70
Artvin’de “Aileyi Ayakta Tutan Değerler” konulu konferans gerçekleştirildi
Bu haber 129 kez okundu.

Artvin’de Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri, Aile Danışmanı ve Terapist Fatma Yağız Kotan’ın katılımıyla “Aileyi Ayakta Tutan Değerler” konulu konferans gerçekleştirildi.

Artvin Gençlik Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa katılım çok oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla görev alanı çerçevesinde aile ve dini rehberlik çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda aile bağlarını güçlendirmek, aile fertlerinin, problemleri önleyici bakış geliştirmesine katkı sunmak ve sorun açısı çözme becerilerini güçlendirmek amacıyla ailenin birleştirici gücünü ön plana çıkaran manevi değerlerden hareketle “Değerleriyle Güçlü Ailem” projesi uygulamaya konuldu.

Her ay bir konu başlığında olmak üzere altı aylık konferans dizisi gerçekleştirilecek olup konferanslar “Aileyi Ayakta Tutan Değerler, Ailede Çözüm Becerileri, Şükür, Kanaat Bilinci, Ailede Sorumluluk Bilinci, Ailede Güven ve Sadakat, Zamanın Değerini Bilmek” konularında verilecek.

Bu ay ki konferansın konusu Aileyi Ayakta Tutan Değerler üzerinde oldu. Bu kapsamda katılımcıları bilgilendirmek ve rehberlik etmek amacıyla, Artvin’deki toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri, Aile Danışmanı ve Terapist Fatma Yağız Kotan Kotan katılım sağladı.

Merkez Cami İmam-Hatibi Ümit Yavuz tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından İl Müftüsü Mesut Harmancı açılış konuşmasını yaptı. İl Müftüsü Harmancı, burada yaptığı açılış konuşmasında bu tür konferansların çok önemli olduğunu vurguladı. Müftü Harmancı, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri, Aile Danışmanı ve Terapist Fatma Yağız Kotan’ın bu konuda çok ciddi çalışmaları olan biri olduğunu ifade etti.

Müftü Harmancı, “Ben hocamız başta olmak üzere bu davetimize icabet eden çok değerli siz dostlarımıza hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum. Organizasyonumuz inşallah bereketli ve faydalı olur diyor hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Dijital Dünyada Değerleriyle Aile Olmak sinevizyonu katılımcılara izletildi. Akabinde Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Fatma Yağız Kotan sunumunu gerçekleştirdi.

Fatma Yağız Kotan, burada yaptığı konuşmasında, “Bugün burada, Artvin’de beyefendileri görmekten de büyük mutluluk duyuyorum. Çünkü; aileye yönelik düzenlenen seminerlerde sadece bayanların bulunması bazen bizi teessüre sürüklüyor. Çok mutlu olmuyoruz ama eşler de salonda olduğu zaman bu bizi daha çok mutlu ediyor. Bugün burada bir aile olarak sizlerle Türk aile yapısını ve bugün geldiğimiz durumu ve bizim üzerimize düşen vazifeleri, eksiklerimizi, fazlalıklarımızı konuşmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Hediye takdiminin ardından sona eren konferansa; Artvin Valisi Cengiz Ünsal’ın eşi Yasemin Ünsal, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Fatma Yağız Kotan, Artvin İl Müftüsü Mesut Harmancı, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve vatandaşlar katılım sağladı.

Fatma Yağız Kotan Kimdir?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda Başkan müşaviri olarak görev yapmaktadır. Fatma Kotan ilahiyat, Türk Dili ve Edebiyat Fakültesi ve sosyoloji bölümlerini okumuş psikolojiden yüksek lisans yapmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda uzun yıllar eğitime yönelik çalışmalar yürütmüş, Kuran Kursları müfredatı, mevzuatı, hizmet çeşitliliği projesi, engelli din eğitimi projesi ve 4-6 yaş din eğitimi projesini yürütmüş, okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretim çocuklarına yönelik ders kitaplarının yazarlığını yapmıştır. Din görevlilerinin eğitimlerine uzun yıllar emek vermiştir. Kendisi aynı zamanda bir drama öğretmenidir. Bu sebeple Türkiye’de din eğitiminde drama denilince akla Fatma Yağız Kotan gelir. Kendisi sadece din görevlilerinin eğitiminde bulunmamıştır. Aynı zamanda öğretmenlerin, sosyal hizmet uzmanlarının eğitimlerini de yapmıştır. 20 yıldır halka yönelik aile eğitim programları yapmıştır. 7 yıldır ailelere danışmanlıkta yapmaktadır. Aldığı 7 tane terapötik boyutta özellikle Kur’an kıssalarıyla yaptığı öyküsel terapi ile bilinir. Din İşleri Yüksek Kurulunda çalıştığı dönemde ailevi problemlerle gelen çiftlere rehberlik yapmıştır. Fatma Yağız Kotan, 10 yıl önce kurmuş olduğu geleceğin sesi derneğinin başkanıdır. Sivil çalışmalarda birçok sivil örgütle birlikte sosyal problemlere yönelik projeler yürütülmüştür. Televizyon programlarında bulunmuş. Dergilerde yazıları yayımlanmıştır. – Tahsin Atasert