Artvin’de 24 bin 803 öğrenciye ilk ders zili çaldı

tarafından
133
Artvin’de 24 bin 803 öğrenciye ilk ders zili çaldı
Bu haber 264 kez okundu.

Artvin’de 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlaması ile 165 eğitim kurumu, 2095 öğretmen ve 24803 öğrenci için ilk ders zili çaldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar’ın Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan törende de saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma töreninin ardından program Vakıfbank İlkokulundaki etkinliklerle devam etti.

Buradaki törende konuşan Artvin Valisi Cengiz Ünsal, yeni eğitim-öğretim yılının, öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başarılarla dolu bir eğitim öğretim yılı için üzerlerine düşen her şeyi en iyi şekilde yapacaklarını ifade eden Ünsal, “Artvin’de 165 eğitim kurumumuzda, 2 bin 95 öğretmenimizle, 24 bin 803 öğrencimizle eğitim öğretime başlamış bulunuyoruz. Öğrencilerimiz öğretmen ve arkadaşlarıyla buluştu. Öğrenci ve öğretmenlerimizin mutluluğunu paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.” diye konuştu.

Vali Ünsal konuşmasında şunları söyledi: “Değerli okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz, çocuklarımız sizlere emanettir. Bu emanete sahip çıkacağınıza ve çocuklarımızın iyi bir eğitim alması için elimizden gelen gayreti göstereceğinize inancım tamdır. Hayatlarının önemli bir zaman diliminde öğrencileriyle birlikte olan sizleri onlara sadece mevcut bilgileri ezberleterek ya da ders programındaki hazır problemleri çözmeyi öğreterek değil, aynı zamanda her çocuğumuzun içindeki yeteneği keşfetmesini sağlayarak geleceklerinde önemli bir rol üstleneceğinize inanıyorum. Eğitimin bu yönüyle ilgili olarak Erich Fromm’un şu sözlerini burada hatırlatmak isterim: ‘Eğitimin temel amacı, çocukları yeteneklerinin bilincine vardırmaktır”

Bilimi ve öğrenmeyi seven vatanına milletine, maneviyatına bağlı sorgulayan okuyan, eleştirel düşünen sorun odaklı değil, çözüm odaklı, araştırmacı ve yaratıcı bireyler yetiştirmeniz sizden en büyük beklentimizdir. Öğrencilerimizin içindeki cevheri sizler keşfedeceksiniz. Sizlerin öğrencilerle ilgilenip zamanında gerekli yerlere yönlendirilmesi onların geleceğini muhakkak etkileyecektir. Ülkemizin geleceğinin mimarlar olduğunuzdan şüphemiz yoktur. İnanıyorum ki ülkemizin aydınlık yüzlerini yetiştirmede özverili çalışmalarımızı sürdürecek büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasında söz sahibi olacak nesiller sizlerin eseri olacaktır.”

İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar ise yaptığı konuşmada, “Sevgili öğrenciler yeni öğretim yılı yeni başlangıçlar istiyoruz ki sizler yeteneklerinizi geliştiren iyi birer insan olarak topluma hizmet edin.

Öğretmenlerimizin rehberliğinde çok okuyarak sorumluluklarınızı yerine getirerek okul günlerimizi sürdürmeye çalışalım.

Kıymetli meslektaşlarım, bu aziz milletin bu büyük devletin ailelerimizin en kıymetlileri bizlere emanet bu bilinç ve sorumlulukla sürdürdüğümüz görevde çabalarımızı bu yıl biraz daha artırarak bu çocuklarımız için her biri kendi çocuğumuz gibi nasıl bir öğretmene göndermek istiyoruz nasıl bir okula göndermek istiyor isek o imkanları ilimizdeki tüm çocuklara sunarak inşallah eğitim öğretim çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Lütfen çocuklarımıza büyük hayaller kurduralım, çocuklarımızı büyük hedefleri olan bu memleketin bu aziz milletin hedeflerine yakışır amaçlarla buluşturalım. Teknoloji kullanan dil yetenekleri olan dünyadaki yaşıtlarının önünde becerilere sahip bireyler olarak topluma hediye edelim” diye konuştu.

Etkinlikte öğrenciler tarafından mehteran gösterisi gerçekleştirilirken, bazı öğrenciler de şiirler okudu.

Törenden sonra sınıfları dolaşan Vali Ünsal öğrencilere değişik hediyeler verip, kitaplarını dağıttı. – Tahsin Atasert