Artvin’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 103. Yıldönümü Coşkuyla kutlandı

tarafından
225
Artvin’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 103. Yıldönümü Coşkuyla kutlandı
Bu haber 443 kez okundu.

Artvin’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında valilik önündeki Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar’ın anıta çelenk sunduğu törende saygı duruşundan bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Kutlamalar çelenk sunma töreninin ardından Çamlık Mahallesi’ndeki Vakıfbank İlkokulu’ndaki etkinliklerle devam etti.

Burada günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Fahri Acar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının  103. yıl dönümünü büyük bir sevinçle kutladıklarını söyledi.

23 Nisan’ın millet iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının ve egemenliğin millet iradesine devredilmesinin yıl dönümü olduğunu kaydeden Acar, “23 Nisan 1920 tarihi halkın tam anlamıyla yönetime hakim olduğu gün olarak ulusal egemenlik açısından da tarihimizde önemli bir yere sahiptir. Hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu bu tarih aynı zamanda geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bayram edilen gündür” diye konuştu.

Acar, “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” diyerek dile getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çocuklarımızın istikbalimizin ve bu vatanın mirasçısı olduklarını dile getirmiş ve 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak onlara armağan etmiştir.

Dünyadaki tek çocuk bayramı 23 Nisan, tüm dünya çocuklarının katılımıyla yurdumuzda kutlanmaktadır. Bu yıl 6 şubatta Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi derinden etkileyen ve ulusumuzu yasa boğan depremler nedeniyle içimiz buruk hüzünle kutladığımız 23 Nisan dünyada barış kardeşlik değerlerinin paylaşılmasına, farklı kültürlerin buluşup kaynaşma böylece dünyanın daha güvenli ve huzurlu bir yer haline gelmesine vesile olmaktadır.

Sevgili çocuklar, bu büyük devletin, bu aziz milletin sevgili evlatları, ülkemizin, milletimizin büyük hayallerini büyük projelerini sizler gerçekleştireceksiniz. Ülkemizi bilim medeniyet ve teknolojinin merkezi sizler yapacaksınız. Bu bilinç ve azimle lütfen büyük hayaller kurun. Çok çalışın ve hedeflerinize ulaşmak için kararlılıkla yürüyün. Kendinize güvenin siz yolunuzda yürekli ilerlerken bizler sizlerin yanınızda olacağız” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli dans gösterileri sahnelenerek şarkılar söylendi.

Kutlamalara Artvin Vali Yardımcısı Ömer Dereci, Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Garnizon Komutan Vekili Komando Binbaşı Mehmet Ölmez, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, bazı kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. – Zeynep Küçük