Artvin’de 100. Yıl Coşkuyla Kutlandı

tarafından
97
Artvin’de 100. Yıl Coşkuyla Kutlandı
Bu haber 189 kez okundu.

Artvin’de Cumhuriyet’in 100. Yıl coşkuyla kutlandı.

Milli İrade Meydanı’nda Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Öner Aksu ve Belediye Başkanı Demirhan Elçin’in vatandaşların bayramını kutlamasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Törende konuşan Artvin Valisi Cengiz Ünsal Cumhuriyet’in 100. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Türk milletinin binlerce yıllık kadim tarihi boyunca varlığı boyunca varlığını daima bağımsız bir devlet uğruna adayan bir millet olduğunu kaydeden Ünsal, “Aziz milletimiz yokluk ve imkânsızlıklar içinde bile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü mücadele ile kurtuluş savaşın zaferle neticelendirmiştir. Cumhuriyet tarih sahnesinde yeniden dirilişin adı, istiklal mücadelemizin bize bıraktığı miraslardan biridir” dedi.

“Bugün, millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan istiklal savaşımızın ardından büyük bir ruh ve medeniyet anlayışıyla inşaa ettiğimiz Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıldönümünü kutlamanın heyecanını, coşkusunu ve onurunu hep birlikte yaşıyoruz.” diyen Ünsal, “Binlerce yıllık şanlı ve kadim tarihi boyunca varlığını daima bağımsız bir devlet uğruna adayan aziz milletimiz, yaşadığı imkânsızlık ve zorluklar karşısında her daim yeniden ayağa kalkmış, güzel vatanımızın mayasında bulunan hürriyet ve bağımsızlığın ilelebet olması için büyük mücadeleler vermiştir. Cumhuriyetin ilanıyla kurulan, köklü bir tarihin ve yüce bir davanın mirasçısı olan Devletimiz, kurulduğu günden bu yana, büyümüş ve dünyanın en dikkate şayan devletleri arasında yerini almıştır. Bu sebeple, yeryüzündeki tüm mazlum ve masumların umudu olmasının yanı sıra, şer odaklarının da hep hedefinde yer almaktadır. Cennet Vatanımızı istila etmek, Aziz Milletimizi tarih sahnesinden silmek için uğraşan iç ve dış şer güçlere karşı, geçmişten aldığımız ilhamla birlik ve beraberlik içinde mücadele etmek bizim için tarihi bir sorumluluktur.” ifadelerini kullandı.

Tıpkı Malazgirt’te, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi milletçe el ele omuz omuza vererek, düşmanlara haddini bildirmek için bir ve beraber olunması gerektiğini vurgulayan Ünsal, “Her zaman Hakk’ın ve hakikatin yanında olan devlet ve milletimiz, şer odaklarına karşı daima galip gelmiştir ve her daim galip gelecektir. Biliyor ve inanıyoruz ki; büyük ve güçlü bir devlet olmamız yolunda attığımız her adım, düşmanlarımızın zayıflamalarına ve yok olmalarına kapı açmaktadır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti bir yandan köklerine daha sıkı sarılan, diğer yandan semaya doğru daha fazla yükselen, kendi gövdesiyle birlikte geniş bir alanda güvenin, huzurun, umudun adı olan bir devlettir.” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti 100’üncü yılda; başta ekonomi olmak üzere; sağlık, eğitim, ulaşım, tarım, sanayi, ilkeli ve vizyoner dış politikasıyla birçok alanda yaptığı atılım ve kalkınma hamleleri ile tüm dünyada hatırı sayılan büyük ve güçlü bir ülke konumuna geldiğini dile getiren Ünsal, “İnsansız hava araçlarından yerli otomobile, milli ve yerli tanklardan deniz araçlarına kadar her alanda kendi kendine yeten ülkemiz, Türkiye Yüzyılını nakış nakış işleyerek kararlılıkla yoluna devam edecektir. Bu bağlamda; 2023, 2053 ve 2071 hedefleri bizim için çizilmiş ufuklardır. Bu hedeflere ulaşmada bir an bile  duraksamamalıyız. Biliyoruz ki bu hedeflerin gerçekleşmesine sadece ülkemizin değil, tüm insanlığın ihtiyacı var. Dün olduğu gibi, Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız bugün de, birlik ve beraberliğimizi korumaya ve millî dayanışmaya ihtiyacımız var. Geçmişimizden aldığımız güçle, daha çok çalışarak, geleceğe büyük umutlar ve emin adımlarla yürümeliyiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmasında gençlere de seslenen Ünsal, şunları söyledi:

“Türk gençliğine çok güvenen ve bunu her fırsatta vurgulayan Atatürk, Cumhuriyeti koruma görevini de bu nedenle siz gençlere vermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda, milli ve manevi değerlerine bağlı, dürüst, vicdanlı, akılcı, ileri görüşlü Türk gençleri olarak, çalışmalarınız, duyarlılığınız ve kararlılığınızla büyük Atatürk’ün sizlere duyduğu güvene layık olacağınıza, yaktığı aydınlanma meşalesini, nesilden nesile aktararak taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyet’imizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, milletimizin ve devletimizin bekası uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Bu vesile ile Aziz milletimizin, siz Artvinli hemşerilerimin ve geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlu olsun” diyerek konuşmasını sona erdirdi.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla okullar ve kurumla arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporcu ve öğrencilerin ödüllendirildiği törende öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Halk oyunları ve oratoryo gösterinin ardından kutlamalar, tören geçişiyle sona erdi.

Programa AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Emre Büyükyurt, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Hakan Bektaş, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Adatepe, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Çelik, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. – Tahsin Atasert