Artvin Valisi Ünsal, “Rabb’im ülkemizi ve aziz milletimizi her türlü afetlerden muhafaza eylesin”

tarafından
47
Artvin Valisi Ünsal, “Rabb’im ülkemizi ve aziz milletimizi her türlü afetlerden muhafaza eylesin”
Bu haber 70 kez okundu.

 

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Borçka ilçemizde aşırı yağışlar sonucunda meydana gelen heyelan ve su baskınlarının olduğu yerlerde incelemelerde bulunduktan sonra yaptığı açıklamada;

“İlimiz genelinde 06.02.2024 tarihinde gece saatlerinden itibaren başlayan yoğun yağış nedeni ile Borçka ve Şavşat İlçelerimiz olumsuz etkilenmiştir.

Meydana gelen yoğun yağış sonucunda gelen ihbarlar üzerine; 112 Acil Çağrı Merkezimizde; Başkanlığımda ilgili kurum müdürlerimizin de katılımıyla, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulumuz toplanmış olup, 7/24 esasına göre çalışmalarına devam etmektedir.

Öncelikle 6 Şubat günü, Şavşat İlçemizin Karaköy Mevkiinde; yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolu açma çalışması yürüten İl Özel İdaresinde görevli kepçe operatörümüz Gökhan Yılmaz çığ düşmesi sonucu maalesef hayatını kaybetmiştir. Merhum kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Şavşat ve Borçka İlçelerimizde yoğun yağış nedeniyle meydana gelen heyelan ve su baskınları sonucunda etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Ekiplerimiz tarafından yapılan ilk tespitlere göre, Borçka İlçe Merkezinde meydana gelen heyelan ve su baskınları nedeniyle 5 bina (21 konut) tedbir amaçlı olarak boşaltılmıştır. Ekiplerimizin ilçe merkezi ve köylerimizdeki tarama çalışmaları devam etmektedir. Çok şükür, Borçka ilçemizde herhangi bir can kaybımız ve yaralımız bulunmamaktadır.

Valiliğimiz koordinesinde; bu süreçte Kaymakamlık, belediye, jandarma, emniyet, AFAD, İl Özel İdaresi, Karayolları, DSİ, Defterdarlık, Sağlık, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüze ait toplam 196 araç ve 286 personelimiz görev almış olup, çalışmalarına devam etmektedirler.

Borçka İlçemizde meydana gelen heyelan ve su baskınları nedeniyle zarar gören işyeri, araç ve konutlara yönelik hasar ve zarar tespitlerini yapmak üzere; ilgili kurumlarımızdan teşkil etmiş olduğumuz ekiplerimiz alanda çalışmalarını yürütmektedir.

İlimiz genelinde şu an itibariyle yağışlar kesilmiş olup, vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar, ilgili kurumlarımız tarafından değerlendirilerek, gereği yapılmaktadır.

İlimizde yoğun yağışın başladığı ilk andan itibaren, Valiliğimiz koordinesinde; tüm kurumlarımız teyakkuza geçirilerek, çalışmalarını titizlikle yürütmektedirler. Hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecektir. Devletimizin tüm imkanları seferber edilmiştir.

Tekrar tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Rabb’im ülkemizi ve aziz milletimizi her türlü afetlerden muhafaza eylesin” dedi. – Gökhan Özçelik