Artvin Valisi Doruk, “Doğa harikası Mençuna Şelalesi’nin yolu konforlu hale getiriliyor”

tarafından
254
Artvin Valisi Doruk, “Doğa harikası Mençuna Şelalesi’nin yolu konforlu hale getiriliyor”
Bu haber 378 kez okundu.

Arhavi Kamilet Vadisinde bulunan ve kentin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Mençuna Şelalesi’nin yolu konforlu hale getiriliyor.

Artvin Valisi Yılmaz DORUK, ihtişamlı görüntüsü, çevresindeki zengin bitki örtüsüyle ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunan Mençuna Şelalesi’ne ulaşımın sağlandığı 4 kilometrelik yolda sürdürülen genişletme, sanat yapıları ve silindirle sıkıştırılmış beton kaplama çalışmalarını yerinde inceledi.

İl Özel İdaresi yetkililerinden çalışmalar hakkında etraflıca bilgi alan Valimiz DORUK, bir süre yaya olarak yürüdü ve yol yapımında çalışan işçilere kolaylıklar diledi.

-2021 yılında yol selden dolayı ağır hasar görmüştü

Arhavi’de 22 Temmuz 2021 tarihinde meydana gelen afette ağır hasar gören ve birçok kısmında tamamen kopan Arhavi Mençuna Şelalesi yolunun Çifteköprü’den itibaren 4 kilometrelik kısmında ortalama 6 metre. genişliğinde yol onarım çalışmaları yapıldı.

Çalışmalar kapsamında 36000 m3 yol genişleme kazısı, 590 0m3 taş duvar, 3 bin ton tahkimat ve 585 m3 menfez betonu döküldü. Bu genişleme ve sanat yapılarının ardından 3720 m3 finişerli temel sergi yapımı devam etmektedir. Temel sergisi tamamlandıktan sonra 3600 m3 Silindirle Sıkıştırılmış Beton kaplama ile yol daha konforlu olarak vatandaşlarımızın hizmetine açılacaktır.

Söz konusu yolun yapımı için Artvin İl Özel İdaresi ile Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü ile 22 milyona protokol imzalanmış olup il özel idaresince karşılanmaktadır.

İlçe merkezine 28 kilometre uzaktaki Kamilet Vadisinde 92 metre yükseklikten dökülen Mençuna Şelalesi, doğal yapısı ve manzarasıyla doğa ve fotoğraf tutkunlarının ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Mençuna Şelalesi, dereler üzerindeki kesme taşlardan yapılmış tarihi köprüleri ve yağmur ormanlarındaki gibi zengin ve gür bitki örtüsüyle kaplı doğal güzellikleri bir arada barındıran Kamilet Vadisi’nin en dikkati çeken yerleri arasında bulunuyor.

Her yıl binlerce turisti ağırlayan şelaleye, sık ağaçlarla çevrili 1 kilometre uzunluğundaki yaklaşık 10 dakikalık yürüyüş yolundan ulaşılıyor. – AVBM