Artvin – Rize Turizm Birliği Toplantısı Yapıldı

tarafından
98
Artvin – Rize Turizm Birliği Toplantısı Yapıldı
Bu haber 193 kez okundu.

Artvin ile Rize’nin turizm potansiyelini artırmak amacıyla kurulan Kaçkar Turizm Birliği Meclis Toplantısı Rize ‘de yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu’ndaki toplantıya; Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Kaçkar Turizm Birliği Müdürü Yavuz Selim Erol, Rize İl Genel Meclisi Üyeleri Ahmet Aksu, Burhan Bıyık, Yusuf Arısoy, Artvin İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Uzunhasanoğlu, Mustafa Mert, Hikmet Hallaç ve her iki ilin turizm sektör temsilcileri katıldı.

Toplantı için Rize’ye giden Artvin Valisi Cengiz Ünsal, ilk olarak Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ı makamında ziyaret etti. Rize Valisi Vali Baydaş tarafından karşılanan Artvin Valisi Cengiz Ünsal, ilk olarak Şeref Defterini imzalayarak Valilik Makamına geçti.  Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette iki ilin sorumluluk alanında bulunan ve Doğu Karadeniz bölgesini ilgilendiren, iş birliği ve istişare gerektiren konular görüşülerek bölgenin kalkınması, turizm potansiyelinin artırılması ve altyapı projeleri gibi meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Artvin Valisi Cengiz Ünsal ve Rize Valisi İhsan Selim Baydaş daha sonra ‘Kaçkar Turizm Birliği’ meclis toplantısına katıldılar.

Toplantıda iki ilin turizm potansiyelini birlikte değerlendirilerek, Artvin ve Rize’nin turizmden hak ettiği payı alabilmesi için gerekli olan çalışmalar konuşuldu.

Sosyokültürel olarak etkileşim içinde olan Artvin ve Rize illerinin turizmde kalkınması için tüm dinamikleriyle bir araya gelerek, ortak bir çalışma içerisinde turizme katkı sunması amaçlandığı ifade edildi. Rize-Artvin Havalimanının bölgenin var olan turizm potansiyeline yapacağı pozitif etki değerlendirilerek, doğal ve kültürel değerleriyle kendine özgü güzellikleri barındıran bölge turizm destinasyonlarını dünyaya tanıtarak en verimli şekilde kullanmak için yapılacak çalışmalar ele alındı.

Çeşitli gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı turizm sektör temsilcilerinin dilek ve temennilerinin görüşülmesinin ardından sona erdi. – Artvin Valiliği