Artvin Müzayede de satılan 10 tablodan 335 bin liralık gelir elde edildi

tarafından
69
Artvin Müzayede de satılan 10 tablodan 335 bin liralık gelir elde edildi
Bu haber 116 kez okundu.

Müzayede kapsamında Artvin Valisi Yılmaz Doruk’un eşi Meral Doruk tarafından “Ebru” ve “Tezhib” sanatıyla yapılan 42 tablo müzayede de satılan 10 tablodan 335 bin liralık gelir elde edildi.

Kaledibi İskele Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen sanat sergisinde sanatseverlerle buluştu.

Artvin’de düzenlenen müzayede ile satılan ebru ve tezhip sanatıyla yapılan tablolardan elde edilen gelir ihtiyaç sahipleri için kullanılacak.

Vali Yılmaz Doruk açılışını yaptığı sergide beraberindeki davetlilerle birlikte tek tek tabloları inceleyerek, eşi Meral Doruk’tan yapım teknikleri ve anlatılmak istenen konuya ilişkin bilgi aldı.

Sanat sergisinin gezilmesinin ardından 42 eserden 10’u ihtiyaç sahibi aileler için kullanılmak üzere düzenlenen müzayede de açık artırma ile satışa sunuldu.

Müzayede de satılan 10 tablodan 335 bin liralık gelir elde edildi.

İş insanı ve Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Fatih Terbıyık tarafından 70 bin liraya satın alınan gel-git ebru tekniği kullanılarak “Kız Kulesi” figürü üstüne katı tekniği ile lale figürünün işlendiği tablo müzayedenin en pahalı eseri oldu.

Müzayede sonrasında konuşan Artvin Valisi Yılmaz Doruk, müzayede de sanatla dayanışmayı bir araya getirdiklerini söyledi.

Bunun bir hayır yarışı olduğunu kaydeden Doruk, etikliğe katılan davetlilerin bu hayır yarışının hakkını fazlasıyla verdiğini ifade ederek şunları söyledi: “İnşallah bu güzel mekanda bunun gibi çok daha güzel etkinliler yaparız. 335 bin liralık bir yardım topladık.

Bu vesile ihtiyaç sahiplerine destek olmuş olacağız. Allah hayırlarınızı kabul etsin” diye ifade etti.

Meral Doruk, ebru ve tezhip sanatının Türk kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Artvin’de ilk defa ebru ve tezhip sanat sergisin açılmasının kendisine nasip olması nedeniyle son derece mutlu olduğunu kaydeden Doruk, her bir eserin emek ve sabırlı çalışmalar ortaya çıktığını dile getirdi.

Eserlerin 5 yıllık bir çalışma neticesinde ortaya çıktığını kaydeden Doruk, 10 tabloyu satın alarak yardım kampanyasına destek olan herkese teşekkür etti.

Müzayedeye katılan iş insanlarında Fatih Terbıyık da yardım kampanyasına ellerinden gelen yardımı yaptığını ifade ederek, yapılan bağışlardan dolayı herkese teşekkür etti. – Tahsin Atasert